Haber: CEM HAYAT-Kamera: FATİH NAZIM EFE

Ankara'nın Mamak ilçesindeki Dutluk mahallesinde Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında temel atma töreni ve 106 projenin açılışı yapıldı. Kentsel dönüşüm kapsamında evleri yıkılan vatandaşlar, 11-12 senedir mağduriyet yaşadıklarını dile getirerek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan yaşadıkları sorunları gidermesini istedi. Evi yıkılan bir vatandaş, “Mansur Başkan göreve geldikten sonra, bu olaylar çözülmeye başladı. Önceden yalan, dolan, fırıldaklık peşinde olan insanlar arasında kalmıştık. Şimdi ortam düzgün olarak gidiyor" dedi.

Programda öncelikle tanıtım filmi izletildi. Ardından seğmenlerin bir gösterisi oldu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın konuşmasından önce Ankara Valisi Vasip Şahin ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın iyi dileklerini içeren mesajları okundu. Ardından Mansur Yavaş söz konusu projeleri tanıtmak için kürsüye çıktı. Yavaş'ın konuşmasının ardından temel atma törenine geçildi. Temel atma töreninde, CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, partilerin genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve bazı belediye başkanları hazır bulundu.

Genel başkanların yanı sıra CHP Ankara milletvekilleri Gamze Akkuş İlgezdi, Levent Gök, Bülent Kuşoğlu; İYİ Partili Metin Ergun, Ayhan Altıntaş, Şenol Sunat; Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da etkinliğe katılanlar arasındaydı.

"MANSUR BAŞKAN GÖREVE GELDİKTEN SONRA SORUNLAR ÇÖZÜLMEYE BAŞLADI"

Etkinlikte vatandaşlar, 11-12 sene önce evlerin yıkımına başlandığını dile getirdi ve projede yaşanan sorunların bir an önce çözülerek evlerine kavuşmak istediklerini söyledi. Bir vatandaş, yaşadıkları sorununu, "Dört sene önce evlerimiz yıkıldı. Önceki başkan söz verip de buraları birilerine peşkeş çekerek bir şeyler çevirmeye çalıştı, bizler de karşı çıktık. 5-6 seneden fazla sürdü bu olay. Sayın Mansur Başkan göreve geldikten sonra, söz verdiğinden dolayı bu olaylar çözülmeye başladı. Önceden yalan, dolan, fırıldaklık peşinde olan insanlar arasında kalmıştık. Şimdi ortam düzgün olarak gidiyor" sözleriyle dile getirdi.

Bir başka vatandaş ise "11 senedir mağduruz, 1+1 evde yaşıyoruz. 4 seneliğine vermiştik, daha bekliyoruz. Melik Gökçek zamanında verdik. ‘İki yılda bitireceğiz’ dediler, 11-12 sene oldu" dedi.

"BENDEN NİCE SONRA EVİ YIKILANLARA, ADAMI OLANLARA EVLERİ VERİLDİ"

Mansur Yavaş'tan umutlu olduğunu, bir an önce sorunları çözmesini istediğini söyleyen vatandaş, "2012’de evim yıkıldı, mağdurum. Kira yardımı alıyoruz ama insanlar kendi evinde otursun. Ben bunun yüzünden kalp krizi geçirdim. Bize bir an önce bir çare bulunmasını istiyoruz. Melih Gökçek zamanında benden sonra evi yıkılanlara, adamı olanlara evleri verildi. Benden nice sonra evi yıkılanlara evleri verildi ama bize bir türlü verilmedi. Mansur Başkan’dan elbette umutluyuz. Bir an önce bizim sorunlarımızı çözüp feraha kavuşturmasını bekliyoruz" diye konuştu.

"TÜRKİYE'Yİ, 2023'TE DE OLSA AK PARTİ İKTİDARINDAN KURTARMALIYIZ"

DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, ANKA Haber Ajansı'na şu değerlendirmeyi yaptı:

"19 yıldır iktidarda hem yerel yönetimde hem de genel yönetimde, insanlar büyük mağduriyetler yaşadılar. İnşallah bu mağduriyetler ilk seçimde giderilecek. Bugün Ankara Büyükşehir Belediyesi bu mağduriyetleri giderme adına büyük bir hizmeti ortaya koymuştur, tebrik ediyorum. Türkiye’yi, 2023’te de olsa AK Parti iktidarından kurtarmalıyız."

"HALKA RAĞMEN DEĞİL, HALK İÇİN SİYASET YAPAN BİR BAŞKANIMIZ VAR"

CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka ise şöyle konuştu:

"Bugün yine Ankara’nın gururu Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu önemli bir hizmetin açılış töreninde birlikteydik. 10 yıldır Mamaklılara verilen ama vaat olarak kalmış olan bir süreci kendisi, proje olarak gerçekleştirmenin ve temel atma töreninin haklı gururunu taşıyor. Bizler de kendisiyle birlikte bu onuru paylaşıyoruz. Halka rağmen değil, halk için siyaset yapan bir büyükşehir belediye başkanımız var. Dinozorlar için veya Ankara’yı oyuncakçı dükkanına çevirmek için değil, halka mekan yaratabilmek için, halkın yaşam standardını yükseltmek için çalışan bir büyükşehir belediye başkanımız var, daha da hizmetlerinin devamı gelecek. Buna yürekten inanıyoruz ve başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz."