HABER: EKİN KORKMAZ- BERKAY FİDAN

Çarşamba pazarında fiyatlar vatandaşın cebini yaktı. Fileye giremeyen fasulyenin kilogram fiyatı 70, mevsim çileğinin ise 30 lirayı aştı. Pazarcı esnafı vatandaşa “Cebinizde en az 300 lirayla gelin” çağrısı yaparak temel ihtiyaçların haftalık olarak pahalılığının altını çizdi.

“FİYATLAR ALDI BAŞINI GİDİYOR”

Cenk Senerman (Pazarcı): “Halkta perişan pazarcı da perişan. Satışlar bu sıralar durgun, fiyatlar aldı başını gidiyor. Aydın kırsal kesim, bu yüzden yüzde 20'mizde para var yüzde 80'inde para yok. Meyve lüksü geçti vitrinlik oldu.

EN UCUZ ÜRÜN 20 LİRA

Önceden 7 TL’ye sattığım ürünü şuanda 15 TL’ye satmak zorunda kalıyorum. Pazara gelecek olan vatandaş cebinde en az 300 TL ile gelmeleri gerekiyor. Pazarda aldığınız en ucuz ürün 20 TL.”

ZARARINA SATIŞ YAPIYORUZ

Ürünleri elinde kalan pazarcı zararına satış yaptığını ve kazancının maliyetini karşılamadığını belirterek; “Pazar fiyatları çok yüksek. Lahana yerinde 12 TL biz satıyoruz 10 TL’ye her sattığım lahanadan 2 TL zarar ediyorum. Zararına satış yapıyorum şuan. Poşetin kilosu 30 TL’ye alıyoruz kazandığımız para zararımızı kapatmıyor.” dedi.

TARLALARDA YEŞİLLİK EKİLMİYOR

Öncesinde pazarın en ucuz sebzesi olan yeşillikler son dönemde cep yakmaya başladı. Bu durumun tarlalarda artık marul maydanoz gibi yeşilliklerin ekilmemesinden kaynaklandığını söyleyen Ümmühan Dembelo (Pazarcı) “Yeşilliklerin fiyatlarının artmasının sebebi çiftçi tarlasını sürdü domates biber ekmeye başladı yeşillik kalmadığından dolayı fiyatlar arttı. Bu fiyatlar daha da yükselecek. Bizde artık darı ekmeye başlayacağız.” dedi.

“HER HAFTA BİR ÖNCEKİNDEN DAHA PAHALI”

Arka arkaya gelen zamlardan yorulan vatandaş artık fiyatları görmekten korkar oldu. Pazarın artık marketlerden daha yüksek fiyatlara sahip olmasını tepki gösteren Ebru Eren (Vatandaş)” Geçen hafta muzun büyüğünü ve iyisini 15 TL'den aldım bu hafta 17 TL olmuş önümüzdeki hafta da 20 TL'ye alacağız. Her hafta bir önceki haftadan daha pahalı. Her şeye zam geldi tamam birazcık fırsatçılık var. Buranın köylüsü kendisi de ekiyor. Annem marketten alıyor meyvesini sebzesini normalde markette pahalı olması gereken ürünler pazarda daha pahalı.” dedi.

Portakal – 5 lira

Kivi – 12 lira

Çilek – kg 30 lira

Muz – kg 13 lira

Elma – 10 lira

Çağla – 30 lira

Patlıcan – 22 lira

Domates – 15 lira

Salatalık – 15 lira

Bakla – 20 lira

Brokoli – 15 lira

Kabak – 15 lira

Karnabahar – 20 lira

Havuç – 5 lira

Turp – 5 lira     

Patates 15 lira

Dolmalık biber – 25 lira

Lahana – 15 lira

Biber – 35 lira

Ispanak – 7  lira

Marul – 10 lira

Roka – 3,5 lira

20’li koli yumurta – 30 lira

Kanat – 35 lira

Göğüs – 35

Baget – 40 lira 

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ