Kendinizden bahsedebilir misiniz?

Gazi Paşa Ortaokulu’nu ve Aydın Lisesini bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okudum. Mezun olduktan sonra evlendim. Karayolları Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliğinde 17 yıl avukat olarak çalıştım. 2001’de kendi ofisimi açtım ve 2014’e kadar Ankara’da çalıştım. Annem, babam ve kardeşlerim Aydın’da idi ben de 2014’te eşimi, işimi, büromu aldım Aydın’a taşındım. Aydın’ı, Aydınlıyı ve Aydınlı ile konuşmayı çok severim. Aydınlıların konuşma tarzı bana müzik gibi gelir. Özetle, 2014 yılından itibaren Aydın’dayım. İYİ Parti’nin de Aydın’ın il kurucularındanım.

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

WhatsApp Image 2023-03-25 at 20.08.20

Siyasete İYİ Parti ile mi başladınız?

Siyasete ilk adımımı Doğru Yol Partisiyle attım. 2001 yılında büromu açtıktan sonra ilk işim gidip Doğru Yol Partisine üye olmak oldu. 2007 yılına kadar Ankara’da Doğru Yol Partisindeydim. Hatta iki dönem genel merkezde yüksek disiplin kurulu üyesi oldum. O zaman kadın kotası yüzde 10’du ve ben o yüzde 10’a iki kez girdim fakat daha sonra oradaki değişiklikler nedeniyle partiden ayrıldım. 2017 yılında ise İYİ Partiye girdim. Aydın’da İl Divanında Kadın Politikaları Başkanı oldum. O zamandan beri kadınlara yönelik çalışmalar yapıyorum.  5 buçuk yıldır aralıksız İYİ Parti’de çalışıyor, emek veriyorum. Benim hem hukukçu olmam hem de kadın politikaları başkanı olmamdan dolayı kadın sorunları özellikle ilgimi çekiyor. Bu süreçte şiddete uğrayan kadınların yanında olduk onlara destek verdik. Kadın STK’larıyla yakın ilişkiler kurduk. Etkinliklerine katıldık. Partimizde kadının yeri çok önemlidir ve biz İYİ Partili kadınlar olarak her yerdeyiz. Esnaf gezileri yaptık, pazarları gezdik, buralarda her zaman kadınları hedefledik.

Aydın için bir hedefiniz, hayaliniz var mı? Neler yapmayı planlıyorsunuz?

Aydın’ı çok seviyorum. Aydın’ın ekonomi, tarım, turizm sorunları var Aydın’ın bu sorunlarını genel itibariyle biliyorum. Her yerde söylüyorum. Hayalim Menderes Nehri’nin ıslahıdır çünkü zaman zaman yurtdışı gezilerimde oradaki nehirlerin ne kadar efektif kullanıldığını görüyorum. Aydın'da ise maalesef Menderes Nehri'nin atık deposu olduğunu görüyoruz. Fabrikalar atıklarını oraya veriyorlar bu çok korkunç bir durum. Oranın canlandırılmasını, çevresinde kafeler, oteller olsun istiyorum. Bunu Eskişehir başardı. Yine Ağva diye bir yer vardır İstanbul yakınlarında. Oranın küçük bir deresi Ağva’yı müthiş bir turizm noktası haline getirdi. Menderes neden olmasın. Benim hayalim bu. Ayrıca Aydın’ın Efeler ilçesi ve diğer ilçelerinin turizmden daha çok pay almasını istiyorum. Bir Paşa Yaylamız, Afrodisias’ımız var Aydınlıdan başka kimse bilmiyor. Efes’i biliyorlar ama Afrodisias’ı bilmiyorlar. Ben bütün bunların tanıtımını istiyorum. 

Neden İYİ Parti?

Meral Hanımı eskiden beri izler ve beğenirdim. Toplumda bir umutsuzluk vardı ama Meral Hanım inatla İYİ Partiyi kurdu ve bütün engellemelere rağmen yolundan vazgeçmedi devam etti. Bu toplumun da bir umuda ihtiyacı vardı. Seçime giriyorsun kaybediyorsun sürekli ama Meral hanımın İYİ Partiyi kurmasıyla birlikte büyük bir fark oldu. Onun azmi, gayreti takdire şayan ve hepimizi de çok etkiledi bu. O yüzden İYİ Partiyi tercih ettim. Benim belirli bir çizgim vardır Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerine bağlıyım. İYİ Parti de böyle bir parti. O yüzden İYİ Partide olmayı tercih ettim.

WhatsApp Image 2023-03-27 at 01.04.03

Siyasetteki amacınız nedir?

Siyaset yapmaktaki amacım, Türkiye’de hukukun ve demokrasinin yeniden tesis edilmesi sağlamak. Şu anda insanların kanun önünde eşit olmadıklarını görüyorum. Maalesef bu hale geldik oysaki biz hukuk fakültesine başladığımız zaman bize ilk önce kanunun önünde herkes eşittir derlerdi fakat son zamanlarda maalesef öyle değil.

Siyasi olarak yol haritanız oluştu mu?14 Mayıs’ a kadar nasıl bir yol izleyeceksiniz?

Ben başından beri İYİ Parti’de olduğum için parti içinde yeteri kadar tanınıyorum ve partimize çok emek verdiğimi de herkes biliyor. Bundan sonraki çalışmalarım, toplumun Aydınlıyı daha çok tanımasına yönelik olacak. Köy ve kahve gezileri yapıp halka kendimi daha çok tanıtacağım.

Aydın’ın en büyük sorunu nedir sizce? Jeotermaller büyük bir sorun olarak görülüyor sizce de öyle mi? Çözüm önerileriniz nedir?

Jeotermaller aslında Aydın’ın bir zenginliği fakat kötü kullanıldığı için Aydınımıza, tarıma zarar veriyor. Oysa Aydın’ın yer üstü yer altından daha değerli bence. Jeotermalleri silip atamayız, mutlaka faydalanmamız gerekecek ama bunların Aydın’a bir katkısı olması gerekir. Bunların gelirinin bir kısmının Aydın’a kalması gerekiyor ve çıkardıkları o suyu filtreleyerek toprağa vermeleri gerekiyor ki tarıma, incire ve zeytine zarar vermesin. Çünkü Aydın incirde dünyada bir numaradır. Kestane de öyledir hatta en çok üretim Aydın’da yapılır ama herkesin aklına Bursa gelir. Enginar da yine en çok Aydın’da üretilir, bakıyorum başka yerler Aydın’dan alıp enginar festivali düzenliyor. Aydın’ın toprağı altın değerinde o yüzden ben Aydın’ın daha iyi tanıtılmasını istiyorum. Bir de en büyük problem istihdam. Her yerde en büyük problem istihdam olduğunu görüyorum. İstihdam sağlayıcı fabrikalar, iş yerleri açılmalı. Genç bir mühendis mesleği dışında bir iş yapması halinde manevi tatmin sağlayamıyor. O yüzden herkes hangi dalda eğitim aldıysa o dalda çalışmalı ki mutlu olabilsin.

En çok aday İYİ Partiden çıktı bunu Aydın siyaseti için nasıl değerlendiriyorsunuz?

Aday sayısının fazla olması İYİ Parti’nin kadına bakışını gösteriyor. Bu aynı zamanda İYİ Partili kadınların Aydın’da ne kadar kendine güvendiğini ve desteklendiğini gösteriyor. Biz desteklenmesek bu kadar cesur olmazdık. Onun için arkadaşlarımın bu kadar cesaretle ortaya çıkmasından çok memnunum.

“KADINLAR EL ELE VERİP MÜCADELE EDECEĞİZ”

6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin önlenmesine dair kanunun tartışılmaya açılmasını ve pazarlık konusu yapılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Trajikomik olarak değerlendiriyorum. Bakın 1990’lara kadınlar kocalarının izni olmadan çalışamazdı. Koca izin vermiyor ama kadının çalışması gerekiyorsa Sulh hukuk hâkiminden izin alınırdı. Bu kural kaldırıldı. İstanbul Sözleşmesi birinci maddesinden itibaren sadece kadının korunmasına, kadına şiddetin önlenmesine yönelik bir sözleşme değildir. İstanbul Sözleşmesi kadını, erkeği, yaşlıyı çocuğu herkesi kapsar. Fakat bu ülkede bir kesim kadın haklarının olmasını istemiyorlar. O yüzden bir gecede İstanbul Sözleşmesini kaldılar oysa İstanbul Sözleşmesi diye bir sözleşme olması dahi bizim ülkemiz açısından çok büyük bir gurur kaynağıydı. İstanbul’da imzalanan sözleşmeyi ilk imzalayan Türkiye’dir buna rağmen bir kısım gericilerin talebiyle kaldırıldı ve kaldırılırken de 6284 sayılı yasa var biz daha da iyisini yaparız dediler. Şimdi sıra 6284 sayılı yasaya gelmiş onu kaldırmak istiyorlar. Böyle bir şey kabul edilebilir değil aksine kadının daha da güçlenmesi gerekiyor.  Atatürk: Ey Türk kadını sen yerlerde sürünmeye değil başların üzerinde taşınmaya layıksın diyor. Bunu neredeyse 100 yıl önce söyleyen bir Atatürk’ümüz var ve bugün ülkemizde kadının kazanmış olduğu hakları geri almaya çalışan da bir kesim var. Biz kadınlar olarak el ele verip buna karşı mücadele edeceğiz. Haklarımızı korumak bir yana daha da geliştirmeye çalışacağız.

Aydın’da size teveccüh nasıl?

Bizim Kapı Çal Gönül Al projemiz vardı. 18-19 Kasım’da Nazilli ve Aydın’da 3 binden fazla kapı çaldık. Ziyaretlerimizde hiçbir zaman propaganda yapmadık sadece kapılarını çaldık nasılsınız dedik. İYİ Partiden geldiğimizi söyledik. Genel Başkanımız Meral Akşener’in selamını ilettik ve kadınlardan asla olumsuz bir tepki görmedik. Hepsi çok memnun oldular ve gülümseyerek açtılar kapılarını. Devamında bu ziyaretlerimizi Koçarlı, Kuşadası, Söke ve Didim gibi bütün ilçelerimizde yaptık ve hepsinden de çok güzel tepkiler aldık.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Bu seçimlerle umarım ülkemiz daha iyi günlere gidecek ve iktidar olacağız. Ülkemiz daha güzel günler görecek. Her şey daha iyi olacak.