TV100 yayınına katılan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Yeni ittifaklar kurulmalıdır. Artık oyunun kuralları değişmiştir. Ben razıyım. Sayın Akşener başbakan olsun razıyım. Ben cumhurbaşkanı adayıyım" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Altı liderin dünkü toplantı sonrası yaptığı ortak açıklamada, "Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde tekrar bir araya geleceğiz" denilmişti.

Akşener, altılı masa toplantısının ardından gece saatlerinde partisinin il başkanlarını ve milletvekillerini toplamış, yaklaşık 3,5 saat süren bir toplantı gerçekleştirmişti.

Akşener ardından bugün Genel İdare Kurulu toplantısına katılmış ve bu toplantı da 1,5 saat sürmüştü.

Altılı masa toplantısının ardından basına yansıyan bilgilerde, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının konuşulduğu, Akşener'in Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun ismini gündeme getirdiği, Kılıçdaroğlu'nun onların belediye başkanı olarak kalacaklarını söylediği ve diğer liderlerin Kılıçdaroğlu'na destek verdiği yer almıştı. Akşener'in bunun üzerine partisine danışmak istediği ve bu nedenle toplantıya pazartesi gününe kadar ara verildiği kaydedilmişti. 

Aday önerileri 5 lider tarafından reddedilen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün yaptığı açıklamada masayı suçlamış, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na adaylık çağrısı yapmıştı.

 (HABER MERKEZİ)

GÜNDEM HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ