HABER: EKİN KORKMAZ

Aydın Efeler ilçesine bağlı Osman Yozgatlı Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlara mikrofon uzattık. Mahallenin mevcut sorunları ve beklentilerini Aydın Haberleri'ne anlatan vatandaşların en büyük talebi, hizmet yetersizliğinin ortadan kalkması oldu. Belediyelerden ve hükümetten isteklerde bulunan Osman Yozgatlı Mahalle Muhtarı Halis Hekimoğlu, hala kullanılmakta olan eski alt yapının yenilenmesini istediklerini kaydetti. Mahalledeki başta kadınlar olmak üzere genç işsizliğin her geçen yıl arttığına da dikkat çeken Hekimoğlu, mahalle halkının iş insanları tarafından görmezden gelindiğini de sözlerine ekledi. Mahalle halkı ise hem gençlerin hem de kadınların sosyalleşebileceği ve iş bulabileceği çeşitli olanakların yaratılmasını talep etti.

"İŞSİZLİKTEN DOLAYI SIKINTIDAYIZ"

  Hekimoğlu; "İnsanlarımız hep serbest meslek çalışırlar. Bu insanlarımızı ne iş adamları ne mevcut hükümet bir yerlere alır. ASTİS, OSB gibi yerde bakarsanız benim mahallemden 5 kişi yoktur. İşsizlikten dolayı sıkıntıdayız. Benim beklentim bize ayrıcalık yapılmasın" dedi.

"BENİM MAHALLEMİN HALA ALT YAPISI DEĞİŞMEDİ"

Mahallesine hizmet yapılmadığından şikayet eden Hekimoğlu şunları söyledi; " Her mahalleye yaptıkları hizmeti bizim mahallemize de yapsınlar.  Hizmet bize gelmiyor. Bir park yapılıyorsa en güzel şekilde çarşıda,  burada yapılmıyor.  23 mahalle vardı büyükşehir olmadan önce. 20 mahallenin alt yapısını değiştirdik. Su borularını değiştirdik , yollarını yeniledik. Benim mahallemin hala alp yapısı değişmedi, yollar yenilenmedi. 24 bin nüfuslu mahalleyim ben burada. Büyük mahallelerden bir tanesiyiz. Ama hizmetlerden yararlanamıyoruz." dedi.