TFF 2.Lig takımlarından Nazilli Belediyespor’un satılacağı iddiası Aydın’ın gündemine bomba gibi düşmüş, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan herhangi bir yalanlama girişiminde bulunmamıştı. Özcan konuya ilişkin sessizliğini bugün bozdu.İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden talep edilen otobüsün bugün tesislere getirilmesi sırasında yapılan basın açıklamasında konuşan Özcan, kulübün satılacağı iddialarını doğruladı.

"AYDIN SPOR DÜŞERKEN NİYE KİMSE AKIL VERMEMİŞ?"

Zorlu bir süreçten geçtiklerini belirten Özcan, “Nazilli Belediyespor geçen sezon en başarılı döneminden beri yaşamıştır. Spor sadece A takımdan ibaret değildir. Basketbol, voleybol alt yapı takımlarımız güzel başarılara imza atmıştır. Kimseyi tenkit etmiyorum kimseyi eleştirmiyorum. Millet ittifakına cevap veriyor nitelikte değilim. Sadece kamuoyunu bilgilendirmek istiyorum. Geçen sene 20 milyon lira civarı bir harcama yaptık. Bu sene bu sayı 40 milyon liraya çıktı ve ödememiz gereken paralar var. 2.5 milyon lira futbolcularımıza ödememiz var. Bizim yaptığımız hesaplamalara göre tahminimizce bu sene 51 milyon lira gibi bir bütçeye sahip olmamız gerekiyor. Nazilli’de bunu yapacak arkadaşlar varsa gelsinler, buyursunlar. Akıllıca düşünmek lazım, 4 yıldır bu işin içindeyiz. Önümüzde Aydın Spor örneği var, Aydın Spor düşerken niye kimse akıl vermemiş? Biz Nazilli Belediyespor’un bu kaderi yaşamasını istemiyoruz” diye konuştu.

“AKIL VERECEKLERİNE GELSİNLER PARAYI KOYSUNLAR”

2022 yılında çıkan yasayı hatırlatan Özcan, “Sayın siyaset yapan değerli büyüklerimiz bu yasadan haberdardır. Belediyeler, profosyonel futbol takımına artık para aktaramayacaklar. Fakat belediyeler amatörlere ve altyapılara destek verebilecekler. Bu yasayı bilmiyorlar bence. Bilgilendirme adını bu açıklamayı yapıyorum, kimseye cevap vermiyorum tenkit etmiyorum. Hayatımda kimseden para istemedim şimdiye kadar, ama biz Nazilli Belediyespor için buradaki bütün arkadaşlarımla kapı kapı dolaşıp para istedik. Kısa bir süremiz var. Bu takımın kısa süre içinde değişime ve gelişime ihtiyacı var. Akıl verenler, akıl vereceklerine gelsinler parayı koysunlar. 2022’de çıkan yasayı lütfen okusunlar. Belediye versin diyorlar. Belediye kulübe bu parayı verirse ilçeye nasıl hizmet verecek? Bizim yapmamız gereken yollarımız ve hizmetlerimiz var. Biz Nazilli Belediyespor’u kapatalım demiyoruz, yaşatalım diye uğraşıyoruz. Geçmişte kaybettiğimiz zamanı hızlıca kazanmak zorundayız” dedi.