HABER: TUĞBA AYDIN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nazilli’de üyeler delege seçimleri için sandık başına gitti. 3 bin 400 üyeli Nazilli’de 400 delege için oylama yapılırken adaylar arasında tansiyon yükseldi. Hakan İsen kırmızı listeyle, Erkan Acahan ise beyaz listeyle yarıştı.

Seçimden sonra basın mensuplarına yapılan açıklama sırasında tartışma yaşandı. İlçe başkanlığına adaylığını açıkladıktan kısa bir süre sonra adaylıktan çekilerek Hakan İsen’e destek veren Erhan Algan, Aydın Büyükşehir Belediye personelinin seçimde baskı oluşturduğunu ve Erkan Acahan’a destek verdiğini iddia etti.

Basın mensuplarına açıklama yapan Erhan Algan, “Gönül isterdi ki tüzük değişikliği çok daha önce olsun. Kurultaydan çağdaş kararlar çıksın. Tüm üyelerin katılımıyla hiçbir müdahale olmadan seçimleri yapabilelim. Herkesin tatilde olduğu bir dönemde baskın seçimle delege seçimleri yapmaya çalışıyoruz. Ben adaylıktan çekildim. Bu seçimlere hiçbir müdahalenin olmamasını isterdim. Yıllardır siyaset yapıyorum, şu delege seçimlerinde insanlar ekmek, iş, aş derdindeyken çalışanlar üye yaptırılıp burada baskı uygulanıyor” dedi.

“ÖZGÜRCE SİYASET YAPMAMIZ LAZIM”
Belediye personellerinin partilere üye yapıldığını sözlerine ekleyen Algan, “Tüm Türkiye’de bütün partiler böyle. Belediyeler, çalıştırdıkları personeli partiye üye yapıyor. Bu laflar birçok insanın canını yakabilir. Bunu açıklayacağımı il başkanı ve Özlem hanıma söyledim. Elinizi çekin bu seçimlerden. Çekmiyorlar! Genel Merkez’de söylemediğim yer kalmadı. Sonucu belli olan bir seçime girmek olmaz. Didim bir mucizeyi gerçekleştirdi. Nazilli’de bunu yapmak imkansız. Belediyelerin müdahale etmediği, bir şölen şeklinde kongreleri hayal ediyorum. Yeni tüzük bunu sağlayacak. Özgürce siyaset yapmamız lazım” ifadelerini kullandı.

“ALGI YARATIYORLAR”
Erhan Algan’ın ardından basına demeç veren Nazilli Belediye Meclis Üyesi Mert Öreroğlu, “Bazı arkadaşlarımız sanki partinin içerisinde partili olmayanların müdahalesi varmış gibi gösteriyor. Bizlere Büyükşehir Belediyesi personelinin de burada olduğunu söyledi. Tabi ki Büyükşehir Belediyesi’nden her zaman destek gördük. Büyükşehir Belediyesi, Aydında CHP’li bir belediye ve haliyle personeli de bizim üyelerimizden oluşuyor. Arkadaşlar burada bir algı yaratıyorlar. Büyükşehir Belediyesi her zaman CHP’nin arkasında bizim kendi Belediyemiz. Ben de bundan gurur duyuyorum” dedi.

SİYASET HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ