CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin Ulukışla ve Bor ilçesine bağlı köyleri ziyaret ederek, yurttaşların sorun ve taleplerini dinledi. Sulama suyu sorunundan kuraklığa, ekonomik krizden ulaşıma sorunları sıralayan köylüler, dört köyün bulunduğu bölgede kuraklığın hat safhaya ulaştığını, Kozluca ve Porsuk köy yollarının aylardır yapılmadığını, cep telefonun bile bazı köylerde halen  çekmediğini ifade ettiler.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer; Porsuk, Tekneçukur, Çanakçı, Kozluca ve Koçak köyleri ile Bor ilçesine bağlı Kaynarca köyünü ziyaret etti. Çanakçı, Kozluca, Koçak ve Tabaklı köylerinin 20 yıldan fazla bir zamandır devam eden ‘taşınma’ sorununun halen çözüm bulamadığını belirtilen köylüler, bu dört köyün bulunduğu bölgede kuraklığın hat safhaya ulaştığını, Kozluca ve Porsuk köy yollarının aylardır yapılmadığını, cep telefonun bile bazı köylerde halen  çekmediğini ifade ettiler.

"ULUKIŞLA-POZANTI YOLU ÖLÜM YOLU OLDU"

Bölgeyi de içine alan E-90 Karayolunun Ulukışla ile Adana’nın Pozantı ilçesi arasındaki yaklaşık 40 kilometrelik bölümün artık yükünü kaldıramaz olduğuna ve sık sık ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının meydana geldiğine dikkat çeken köylüler, “Genellikle ağır tonajlı araçların tercih ettiği ve ölüm yolu olarak bilinen bu bölgede hemen her gün bir veya birkaç trafik kazası meydana geliyor ve ne yazık ki ölümlü kazalar çoğunlukta. Defalarca müracaat etmemize rağmen bir sonuç alamadık. Yolun genişletilmesi için çalışma başlatılacağı açıklandı ama yıllardır böyle bir çalışma yapılmadı” dediler.

"GİRDİ MALİYETLERİ BELİMİZİ BÜKTÜ"

Girdi maliyetlerindeki artışa bir çözüm bulunamaması halinde tarımı bırakma noktasına geleceklerini ifade eden köylüler, “Ürettiğimiz ürün değer bulmazken, girdi maliyetleri her yıl katlanarak artıyor” diyerek sorunlarını dile getirdiler.

"KÖYLÜ SÜTÜ, YUMURTAYI MARKETTEN SATIN ALIYOR"

Gürer, ziyaretlerinin ardından yaptığı açıklamada, “Köylerde bu kez durum çok daha vahim bir hal almış. Kuraklığın yaşandığı bölgelerde su sıkıntısı artmış. Özellikle sulama suyu göleti olmayan köylerde tarım tamamen sorunlu durumda. Gençler, büyükşehirlere göç etmiş, köyde kalmak zorunda olan orta yaşın üzerindekiler de bir zamanlar kendileri üretip sattıkları ürünleri, şimdi ilçe merkezine gidip parasıyla satın almak zorunda kalıyorlar. Domatesi, salatalığı, sütü, yumurtayı bile ilçe merkezlerindeki marketlerde alıyorlar. Bu durum köylerde tarımın tamamen sorunlu olduğunu gösteriyor” şeklinde konuştu.

"20 YILLIK İKTİDARINIZI SORGULAYIN"

Köylüyü destekleyip kırsalın sorunlarını çözmekten başka çıkar yolun kalmadığını ifade eden Gürer, şunları söyledi:

“Köylerimiz hala yol, sulama suyu, telefonda dert yanıyorsa 20 yıllık iktidarınızı sorgulayın. Kırsala dert ve sorun yumağı, gölet için verilen sözlerde tutulmamış, iklim değişikliği her akan suyun değer bulmasını zorunlu kılıyor. Üretici girdi, besici yem fiyatlarında zamlardan dert yanıyor. Bakanlar köylünün, çiftçinin derdini dinlediklerinde yaptıkları yanlış ve yetersizlikleri görecektir. Kırsalın köyün sorunları biliyoruz ve sürekli gündeme getiriyoruz. Biz sorunları çözeriz yeter ki seçim olsun. Bu iktidar halkın oyu ile gitsin. Tahribatı kısa sürede gideririz. Köy hizmetlerini, toprak su gibi müdürlükleri bitirip, kırsalda çok köyü adeta yok eden AKP iktidarı hiç olmazsa gölet ve köy yollarında şikayete neden olmayacak bir çalışmada bulunsun."