Tarsus Belediyesi’nin girişimleriyle Almanya Nürnbergli Gönüllüler tarafından depremzedeler için hazırlanan, insani yaşam malzemesi dolu 2 TIR, ilçeye ulaştı. TIR’lardan biri deprem bölgesine gönderilecek, diğerindeki malzemeler ise afet bölgesinden ilçeye gelen ailelere iletilecek.  

Nürnbergli Gönüllüler, deprem bölgelerinden yoğun göçün yaşandığı Tarsus’a içerisinde insani yaşam malzemelerinin bulunduğu 2 TIR ulaştırdı. TIR'ların içerisinde hijyen malzemeleri, uyku tulumu, halı, yorgan, yastık, oyuncak, dezenfekte ilacı, kıyafet, ayakkabı, köpek maması, hasta yatağı, baston, hasta yürüteci, bebek puseti ve çok sayıda tekerlekli sandalye bulunuyor.

“BU DESTEKLERLE BİRLİKTE YARALARI HEP BERABER SARACAĞIZ”

Yapılan desteklerin büyük bir dayanışmanın göstergesi olduğunu belirten Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, “Hem afet bölgesinden kentimize gelen vatandaşlarımıza ulaştıracağımız hem de depremin yaşandığı bölgelere ulaştırmak üzere 2 TIR belediyemize ulaştı. Bu anlamda TIR’ları hazırlayıp kentimize getiren Nürnbergli Gönüllüler'e çok teşekkürler ediyorum. Bu desteklerle birlikte yaraları hep beraber saracağız” dedi.