Ödemiş'te kent merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltmak ve akıcı bir trafik düzeni sağlamak amacıyla, Hürriyet Caddesi’nde tek yön uygulamasına geçildi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Ödemiş Belediyesi, kent merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltmak ve akıcı bir trafik düzeni sağlamak üzere çeşitli düzenlemelere gitti. Bu çerçevede Akıncılar Mahallesi’nde yer alan Hürriyet Caddesi, Saraçoğlu Caddesi’nden giriş olacak şekilde tek yönlü olarak düzenlendi. 

UYGULAMA BUGÜN İTİBARİYLE BAŞLADI

Ödemiş İlçe İstişare Kurulu’nun yaya ve taşıt trafiği açısından en hareketli noktalarından olan Hürriyet Caddesi’nin tek yönlü düzenlenmesi yönündeki raporu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu tarafından görüşüldü. UKOME Genel Kurulu’nda oybirliği ile alınan 2022/746 sayılı karar doğrultusunda 26 Aralık 2022 tarihinden (bugün) itibaren Akıncılar Mahallesi’ndeki Hürriyet Caddesi’nin Saraçoğlu Caddesi ile Gazi (Bankalar) Caddesi arasında kalan kısmı, Saraçoğlu Caddesi giriş olacak şekilde tek yönlü düzenlendi. Karar sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve Ödemiş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Hürriyet Caddesi’nde ihtiyaç duyulan noktalara trafik yön levhaları ile ‘girilmez’ levhalarını yerleştirdi. Sürücülerden tek yön uygulamasına geçilen caddedeki levhalara dikkat etmeleri istendi.

Kentte trafik yoğunluğunu azaltmak ve akıcı bir trafik düzeni sağlamak için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte önlemler almaya devam ettiklerini vurgulayan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, şunları söyledi:

“Kent trafiğimizi rahatlatacak çalışmaları ortak akılla geliştirmek üzere ilgili kurumlarımızla, meslek odalarımızın yöneticileri, üyeleri ve belediye teknik ekibimizle birlikte değerlendirmeler yapıyoruz. Çözüm adımlarını da İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte atıyoruz. Modern kentlerde mevcut yol kapasitesini en verimli şekilde değerlendirme yöntemlerinden birisi de tek yön uygulamaları. Kent merkezimizde oldukça yoğun olan Enstitü Caddemizde trafik akışını rahatlatmak adına tek yön uygulamasına gitmiştik. Şimdi de yine kentimizin ihtiyaçları doğrultusunda Hürriyet Caddesi için tek yön uygulamasına geçiş yaptık. UKOME’de alınan karar doğrultusunda gerekli düzenlemeler ve işaretlemeler İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerimizce yapıldı. Etkisini kısa sürede göreceğimize inandığımız bu düzenlemenin yanı sıra belediyemizin trafik akışının sağlıklı şekilde sağlanması yaya ve araç güvenliği için talep ettiği levha yenileme çalışmaları da İzmir Büyükşehir Belediyemizce sürdürülüyor. İlçemizde sağlıklı ve güvenli trafik akışı için sürücülerimizin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmelerini istiyoruz. Tıpkı Enstitü Caddemizde olduğu gibi Hürriyet Caddemizde de kısa sürede uyum sağlanacağına inanıyorum.”