HABER MERKEZİ

Karacasu Jandarma Komutanlığı ekipleri, geçtiğimiz hafta Yeşilyurt Mahallesi’nde bulunan ÖR-KOOP Başkanı Ünal Önal’a ait bahçe evine operasyon düzenlemiş, operasyonda; 223 adet tarihi obje, 54 adet tarihi zeytinyağı pres taşı, sütun başı, sütun kaidesi, sütun, havuz, kitabeler, mimari parçalar, lahit parçaları ve kabartma heykel gibi birçok eser ele geçirilmişti. Olayla ilgili ise bir kişinin gözaltına alındığı bildirilmişti.

Çine’de Akdeniz Kabuk Böceği'yle mücadele yapılıyor Çine’de Akdeniz Kabuk Böceği'yle mücadele yapılıyor

Tarihi eser kaçakçılığı kapsamında gözaltına alınan kişinin Nazilli Belediyespor'un eski başkanı ve hukuk kurulu başkanı, aynı zamanda Ör Koop Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ünal Önal olduğu iddia edildi.

Önal'ın İstanbul'da iki gün boyunca gözaltında tutulduğu ve daha sonra bırakıldığı, olayla ilginin soruşturmanın da sürdüğü iddia edilirken Önal ise hakkında çıkan haberler yanıt verdi.

ÖNAL AÇIKLAMA YAPTI

Bir şikayet üzerine jandarma ekiplerinin bahçesinde bulunan tüm eserleri fotoğraflayarak kayıt altına aldığını dile getiren Önal, konuyla ilgili Karacasu İlçe Jandarma Komutanlığı’nda ifade verdiğini açıkladı. Müze yetkililerinin incelemesinin ardından eserlerin kendisine iade edileceğini ve sürecin tamamen yasal çerçevede ilerleyeceğini belirtti.

Editör: Tuğba Aydın