HABER: TUĞBA AYDIN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın’da sular durulmuyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çeçioğlu ile yaşadığı sorunlardan dolayı Millet İttifakı üyeliğinden ve partisinden istifa ettiğini duyuran İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya’nın ardından tartışmalar alevlenerek devam ediyor. Rozet takma töreniyle AK Parti’ye geçen Aytekin Kaya, yerel siyasette ihanetle suçlanırken, bazı partililer ise Aytekin Kaya’nın suçsuz olduğunu savundu. Yerel siyasette kazanlar kaynarken geçtiğimiz günlerde görevinden yönetimiyle birlikte istifa eden Gülşah Çağlar, sosyal medya hesabından önemli bir açıklamada bulundu. CHP Aydın İl Kadın Kollarını topa tutan Çağlar, İncirliova için hiçbir fedakârlık yapılmadığını söyledi. Çağlar açıklamasında, Aydın'ın her yerini dağ tepe başkanımızla gezdik diyen klavye silahşorlarına cevabımdır; İncirliova, Aydın ilinin 55 bin nüfuslu, 28 mahalleli, dağı, tepesi bulunan bir ilçesidir, ilçesidir de, zannederim sizin bundan haberiniz yok ki burayı es geçmişsiniz gezerken. Yaşadıklarımızın ötesinde hiç bir şey söylemememe rağmen, 3- 5 'i geçmeyen o silahşorlara soruyorum, bir aşure etkinliğidir ağzınıza dolamışsınız ya farz edelim sizin dediğiniz gibi olsun, o zaman ben de muhatabına sormanızı isterim aşureden önceki 3 Temmuz 2019 ile 7 Eylül 2020 arasındaki 16 aylık sürede kaç kez İncirliova'ya geldiniz, İncirliova'nın kaç dağını, köyünü gezdiniz? Her şeyi geçiyorum, İl Kadın Kolları Başkanı bu 16 aylık sürede İncirliova'da Kadın Kollarıyla yaptığı çalışmalara ait 5 tane fotoğraf gösterebiliyor mu? Ama ben ilçemde çalışma yaptığım gün ve saatlerde İncirliova'ya geldiği fakat buradaki seçilmiş yönetimini yok saydığı 5 fotoğrafı gösterebilirim. 3 Temmuz 2019’dan bugüne kadar İncirliova'da bahanelere sığınarak görevden almaya kalkışınız dışında kaç kez İncirliova Kadın Kollarıyla çalışma yaptınız? 2023 genel seçimlerinde İncirliova'da biz dağ tepe, yağmur, sıcak demeden çalıştık, gezdik demiyorum. İl Kadın Kolları neredeydi bu süreçte?” ifadelerini kullandı.

“İSTİFAYA ZORLANMIŞ BİR SÜRÜ ÜYE VAR”

Delege seçimlerinde yaşanan olaylara gönderme yapan Çağlar, “Seçim zamanı da değilse ne zaman gelmeyi düşünüyordunuz İncirliova'ya? Zannederim belediyeyi kaybettikten sonra! Çünkü İncirliova'da delege seçimlerinde ilçe çalkalanıyorken dahi aramayan Kadın Kolları Başkanı, İncirliova belediye başkanımız istifa edince beni aramayı uygun buluyor! Sayın başkan, mizacım gereği saygımdan kimseyi kırmamayı seçiyorsam herkes de yaptığı ve yapmadığı şeyleri düşünsün çünkü ben belediye çalışanı değilim, çoluğum çocuğum, akrabam, yakınım belediyede değil o yüzden birilerinin icazetiyle değil sadece kendi doğrularımla konuşuyorum ve evet benim gibi düşünen istifaya zorlanmış, arkasında durmadığınız, görevde olmaları nedeniyle de konuşamayan bir sürü kadın kolu başkanı, bir sürü yönetici, bir sürü üye var” dedi.

“SESSİZ KALAN SUÇSUZ MU?”

Parti içerisinde defalarca istifaya zorlandığını açıklamasına ekleyen Çağlar, “Şunu da belirteyim, bunu okuduktan sonra her defasında yaptırdığınız gibi yazdıracağınız ve korkuyla paylaşılacak "Ayşe Başkanımız yalnız değildir" yazılarına hazırım, tüm arkadaşlarıma sesleniyorum, mecburi tutulan bu paylaşımlarınızdan dolayı hiç birinize kırılmayacağım. Şimdi, asılsız paylaşımlar, rant peşindekilerin bilinçli yanlış yönlendirmeleri, kaostan beslenenlerin dedikodularıyla bu noktaya getirilen, yok sayılmış bir İncirliova Millet İttifakı Belediyesi'ni kaybetmemek için ben çaba gösterdim, soruyorum siz ne yaptınız? Yapmış olduğunuz salak paylaşımına rağmen tüzük gereği ihrac olmanız gerekirken sizi aklayabilenler, Özlem Başkan ile Aytekin Başkan arasındaki problemi çözmek için ne yaptılar? Bir Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olarak soruyorum, duruma göre İYİ Partili Aytekin, duruma göre CHP’li Aytekin diyerek ittifakı ayakta tutan Aytekin Kaya suçlu da, tüm bu sürece sessiz kalan, hiç bir girişimde bulunmayan, arayı bulmaya çalışmayan yetkililer suçsuz mu?” diye sordu.