CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bolkarlar ve Aladağlar’dan çıkan suların Akdeniz’e boşa aktığını, buna karşın Ulukışla ve  bölgede kuraklık nedeniyle göletler dolmadığı için tarım alanlarının sulanamadığını söyledi. Porsuk Göleti'nin yarı yarıya indiğini belirten Gürer, "Kuraklık bize bir öğreti aslında diyor ki, 'Suyunu doğru değerlendir' dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulukışla ilçesine bağlı su seviyesi büyük oranda düşen Porsuk Göleti'nde incelemelerde bulundu. O bölgede çıkan su kaynaklarının boşa aktığını belirten Gürer şunları söyledi:   

"Kuraklık Orta Anadolu'da çok farklı bölgede ürünlere önemli ölçüde zayiat verdirdi. Ama bundan sonra risk özellikle bahçeler için çok büyük. Bulunduğumuz yer Toroslar da Bolkar Dağları'nın olduğu yerde suyun olduğu bir bölge. Bu bölgede farklı yerlerden çıkan su kaynakları ne yazık ki Adana üzerinden Akdeniz'e ulaşıyor boşa akıyor. 

Bu ülke küresel ısınma nedeniyle susuzluğu yaşayacak. Su kaynaklarını doğru kullanmak lazım. Yetkililere çağrımız bölgede suyla ilgili sorunlar artıyor. Daha mevsimin başındayız buralarda su yok. Böyle giderse mevsim sıcaklığıyla buharlaşma ve artarsa...Bir yandan buharlaşmanın kaybı ve tarım alanlarına verilen su zayiatıyla birlikte gölet kuruma noktasına gelecek. Balıkların yaşam alanları da kaybolabilir. Su fakiri bir ülkeyiz kimse bunun farkında değil. Kuraklık bize bir öğreti aslında diyor ki, 'Suyunu doğru değerlendir" 

 “TARLALARI EKMEYİN” DEDİLER

CHP Ulukışla İlçe Başkanı Hüseyin Toker ise Porsuk Göleti ile ortalama 6 bin dönüm arazinin sulanabildiğini ancak sene başında su sıkıntısı yaşanabileceği tahmin edildiği için yetkililerin buraya gelerek, tarla bitkileri ekimi yapılmamasını istediğini belirtti. O nedenle, geçmiş ekimlere göre  fasulye, ayçiçeği ve patates  gibi ürünlerin daha az ekildiğini ve bu duruma rağmen  su sorununun yaşanmaya devam edildiğini ve bahçe bitkilerinin sulanacağının söylendiğini kaydeden Toker,  “Bu ürünler için dahi risk büyük” dedi.

İÇECEK  SU BİLE BULAMAYABİLİR 

Bir başka üretici ise sulama suyu olmadığı için köylülerin içme suyunu sulama suyu olarak kullanmaya başladığını belirterek, “Böyle giderse içme suyunda da sıkıntı yaşanacak. Çamaşır yıkamak için bile su bulamayacak duruma gelebiliriz” ifadelerini kullandı.