HABER: TUĞBA AYDIN

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof.Dr. Övgün Ahmet Ercan, Efeler Belediyesi'nin düzenlediği konferansta vatandaşlara Aydın'da beklenen depreme ilişkin bilgi verdi. Efeler Nevzat Biçer Konferans salonunda düzenlenen konferansa Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erdem, Baro Başkanı Anıl Yetişkin parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

WhatsApp Image 2023-06-05 at 17.05.19
Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremin yarattığı zararları ve Aydın'da beklenen 7,3 büyüklüğündeki depreme ilişkin konuşan Ercan, vatandaşları uyardı. Üç tür yıkım olduğunu belirten Ercan, yönseme etkisinin önemli olduğuna vurgu yaparak Aydın'daki konutların ekseni doğu-batı yönlerine uygun inşa edilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

"OTOYOLU ORAYA YAPMALARI KIYIMDIR"

Yapısal sorunlar nedeniyle yıkım olduğunu ifade eden Ercan, Denizli-Aydın otoyolunun inşa edildiği güzergaha yönelik de konuştu. Ercan,"Otoyolu oraya yapmaları bir kıyımdır"dedi.

"ŞEHİR HASTANESİ YANLIŞ YERE YAPILIYOR"

Aydın Şehir Hastanesi'nin inşa edildiği alanda yer altı suyunun fazla olmasının da riskli olduğuna dikkat çeken Ercan, hastenin ovaya yapılmasının büyük bir hata olduğunu belirterek, "Devlet Hastanesi'nin oralara yapılması çok yanlış. O kadar tehlikeli bir alan ki anlatamam. Mera alanıymış eskiden. Meğer bu yerlerin kararını bakanlıklar veriyormuş"dedi.

Konferans sonunda Efeler halkının sorularını yanıtlayan Ercan, depremin değil yapıların ölüme yol açtığını hatırlatarak konuşmasını sonlandırdı.

"BİLİMİN REHBERLİĞİNDEN AYRILMAYACAĞIZ"

Katılımlarından dolayı teşekkür eden Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, jeofizik profesörünü bir kez daha misafir etmek istediklerini söyleyerek, “Depreme karşı aldığımız ve alacağımız önlemlerde bilim neyi gerektiriyorsa onu yapacağız. 6 Şubat’ta yaşadığımız felaketin ardından ilgili oda başkanlarının ve meclis üyelerimizin yer aldığı bir toplantı yaptık ve inşa edilecek yapılarda uyulması gereken 13 madde çıktı. O kararlar Efeler Belediyesi tarafından bizzat uygulanıyor. Bunun yanında Kurtuluş ve Güzelhisar mahallelerinde bölgesel kentsel dönüşüm yapacağız. Bilimin rehberliğinden ayrılmayacağız. Değerli hocamız Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’a ve tüm katılımcılara çok teşekkür ederim”diye konuştu

WhatsApp Image 2023-06-05 at 17.49.00