HABER: TUĞBA AYDIN

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Nazilli Belediyesi işbirliğiyle Aydın’ın Fethi ve Aydın Bey Sempozyumu başladı.

IMG_7318

Alanında uzman akademisyenleri bir araya getiren sempozyuma, ADÜ Atatürk Kongre Merkezi ev sahipliği yaptı. Mehter takımı gösterisinden sonra açılış konuşmaları gerçekleştirildi. ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent yaptığı konuşmada düzenlenen sempozyumun Aydın Bey ve Aydın'ın geçmişine bir ışık tutulacağını belirtti. Rektör Kent, “Bilindiği üzere 11’nci yüzyıldan itibaren Türkleşmeye ve İslamlaşmaya başlayan Anadolu’da 13’üncü yüzyıldan bambaşka bir süreç yaşanmaktaydı. Moğol istilasının yol açtığı kargaşa ortamında Anadolu’nun batısına yönelen Türkmen grupları Anadolu’nun son fetih hamlesini gerçekleştirmekteydiler. Moğol istilası sonucunda Türkiye Selçuklu Devleti dağılıp yıkılırken Anadolu’ya yayılan Türkmen beylikleri bağımsız devletlerini kurarak, Anadolu’da Türklüğün istiklalini, istikbalini ve kültürünü temsil etmişlerdir” ifadelerini kullandı.

IMG_7349

İki gün sürecek sempozyumun yanı sıra çeşitli aktiviterler de düzenlenecek. Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Kongre Merkezi önünde eğlenceli oyun parkurları ve öğrencilerin ücretsiz yemek alabileceği stantlar kuruldu.