Yaşam alanlarında şebeke suyunun kullanılmasını sağlayan aparatlar musluk ya da batarya olarak adlandırılıyor. Su kullanımının konforlu bir şekilde olabilmesi için mutlaka musluk çeşitlerinin de kullanılması gerekir. Bu ürünlerin çok eski dönemlerden bu yana kullanıldığını da ekleyelim. Çok sayıda farklı malzemeden üretilebilen musluklarda çoğunlukla tercih edilen malzeme beta pirinç oluyor. Bunun nedeni ise paslanmaya karşı dirençli ve metal materyaller arasında daha düşük maliyetli olmasıdır.

Beta pirinç materyal estetik açıdan krom ile kaplandığında daha şık bir görünüm kazanır. Dolayısıyla musluk üretimi yapan markaların da genellikle pirinç materyalden üretim yaparak bataryaları krom ile kapladığını belirtebiliriz. Elbette pirinç kolay işlenebilir bir malzeme olmasıyla da ön plana çıkıyor. Bu özelliği sayesinde istenen her görünüm batarya modellerine kazandırılabiliyor ve üretim yapan firmalar kullanıcılara daha fazla sayıda seçenek sunabiliyor. 

EN ÇOK KULLANILAN MUSLUK MODELLERİ NELERDİR?

Hem kullanım amacı hem kullanım yeri hem de tasarımı açısından değerlendirildiğinde musluk çeşitlerinin geniş bir listeyi gerektirdiğinden söz edebiliriz. Genel olarak bakıldığında en sık kullanılan musluk çeşitlerini şu şekilde sıralamak mümkün:

“Banyo musluğu, mutfak musluğu, taharet musluğu, çamaşır musluğu, lavabo musluğu, kısa musluk, uzun musluk, uzun musluk, filtreli ara musluk, pisuvar musluğu…”

Elbette bu listeyi daha da uzatmak mümkün olabiliyor ve günümüzde farklı dekorasyon stillerine birebir uyum sağlayan batarya çeşitlerinin de üretildiğini eklemek gerekiyor. Bu özel ürün modelleri eskiye nazaran daha kolay bir biçimde monte edilebilir olmasıyla da ön plana çıkıyor. Önemli olan yaşam alanlarında hâkim olan dekorasyon stiline uygun, kaliteli ve uzun kullanım ömrü sunabilen bir batarya modeline yönelmektir. Bu noktada merak edilen unsur ise fiyatlar oluyor.

Üretim malzemesi, bu malzemenin kalitesi ve musluğun kullanım amacı, mutfak musluk fiyatları ya da banyo musluk fiyatları üzerinde etkili oluyor. Yüksek kalitede ve dayanıklı bir batarya satın almak isteyenler ise seçiminizi VitrA Online yönünde kullanıyor. VitrA kalitesini net bir şekilde yansıtan bu tasarımlar arasında her kullanım amacına uygun bir modeli bulmanın mümkün olduğunu da ekleyelim. Online olarak sipariş vermek için internet sitesine uğramak yeterli oluyor.

 

Advertorial Yayın