Hyundai’nin Türkiye’de üretilecek yeni B-SUV modeli Bayon, resmen tanıtıldı. Otomobil, şirketin İzmit fabrikasında üretilecek ve 40’tan fazla Avrupa ülkesine ihraç edilecek. 

Hyundai, yeni crossover SUV Modeli Bayon’u resmi olarak tanıttı. Tamamen Avrupa pazarı için geliştirilen model, markanın SUV ürün gamını genişletmesinde önemli bir rol oynayacak. Bayon, kompakt bir gövde tipine, geniş bir iç mekana ve uzun bir güvenlik donanım listesine sahip. Ayrıca, gelişmiş bağlantı özellikleriyle de mobilite çözümleri sunuyor. Hyundai’nin mevcut SUV modellerindeki şehir isimleri stratejisini devam ettiren Bayon, adını Fransa’daki Bask Bölgesi’nin başkenti Bayonne’den alıyor.

Hyundai Motor Avrupa Pazarlama ve Ürün Başkan Yardımcısı Andreas-Christoph Hofmann, yeni modelle ilgili olarak "SUV gövde tipi dünya çapında popülaritesini artırmaya devam ederken, Hyundai de bölgede artan talebe hızla yanıt vermek için yepyeni bir model üretti. Bayon, kullanışlı bağlantı ve güvenlik özellikleri, şık bir tasarımı ve Hyundai imzalı 48 volt hafif hibrit teknolojisiyle kendi segmentinde öne çıkıyor" dedi.

Hyundai Bayon, markanın İzmit’teki tesislerinde, çok yakın bir zamanda üretilerek 40’tan fazla Avrupa ülkesine ihraç edilecek.

48 VOLTLUK HAFIF HIBRIT TEKNOLOJISI OLACAK

Hyundai Bayon, geliştirilmiş Kappa motor ailesi ile üretiliyor. Yakıt verimliliği ve düşük karbon emisyonları ile dikkat çeken T-GDi (dizel) turbo beslemeli motorlar, 48 voltluk hafif hibrit teknolojisi (48V) ile birleştiriliyor. Böylece, daha da gelişmiş yakıt tasarrufu ve verimlilik sağlanıyor. Ayrıca, sürüş koşullarına göre valf açma ve kapama süresini düzenleyen Sürekli Değişken Valf Süresi (CVVD) teknolojisine de yer veriyor. Modelde sunulan 48V hafif hibrit teknolojisi, 100 ve 120 beygir güçleriyle seçilebiliyor. 1.0 litrelik T-GDi motorla sunulan bu teknoloji, 6 ileri Akıllı Manuel Şanzıman (6iMT) veya 7 ileri çift kavramalı şanzıman (7DCT) ile satın alınabiliyor. 1.0 litrelik T-GDi motorun 100 beygirlik versiyonu ise 48V hafif hibrit teknolojisi olmadan da tercih edilebiliyor. Hem manuel hem de DCT ile kombine edilen bu seçenek, Eco, Normal ve Sport olmak üzere üç farklı sürüş moduna sahip. Bayon’da beş ileri (5MT) manuel şanzımanla gelen 84 PS'lik 1.2 litre ve 6 ileri manuel veya otomatik şanzımanla sunulan 1.4 litre 100 PS atmosferik motorlar da var.