Rektör atamasından sonra protestoların başladığı Boğaziçi Üniversitesi'nde 159 kişinin çıkan arbedede gözaltına alınmasına bir tepki de Aydın’dan geldi. Aydın Emek ve Demokrasi Platformu, yaptığı açıklamada “Diz çökmeyen gençlerimizin yanındayız” dedi.

“ERDOĞAN’I VAZGEÇMEYE ÇAĞIRIYORUZ”

Eğitim-Sen Aydın Şube Başkanı Kadir Özdemir, platform adına yaptığı açıklamada, “ Cumhurbaşkanı Erdoğan Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP’ye sadakati ile bilinen eski bir AKP milletvekili aday adayını rektör olarak atadı. Tüm tartışmaların ve itirazların temelini oluşturan ve tüm olayları fitilleyen bu uygulama olmuştur. Bu kararda ısrar etmek ise toplumda kaos ve çatışmanın bilinçli olarak tırmandırılması anlamına gelmektedir. Toplumu geren, kutuplaştıran ve bunun üzerinden de siyasi kazanımlar elde etmeye dönük bu ve buna benzer adımlardan ve hamlelerden vazgeçmeye çağırıyoruz.” dedi. Özdemir açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“BOĞAZİÇİ SAYFALARDAN SİLİNMEYECEK BİR DURUŞ SERGİLİYOR”

Boğaziçi Üniversitesi, öğrencisiyle, akademisyeniyle, idari ve teknik personeliyle siyasal tarihimizin sayfalarından silinmeyecek bir haklı duruş örneğini sergiliyorlar.

ASIL SORUN İKTİDARIN ÜNİVERSİTE FİKRİNDEN BİHABER OLMASI”

Belirtmek isteriz ki asıl sorun kamuoyuna sunulduğu gibi kutsala yapılan bir saygısızlık değildir. Asıl sorun, düşünce ve ifade özgürlüğünü sadece kendileri için bir özgürlük sanan siyasi iktidar temsilcilerinin, demokrasiden, demokratik tartışma kültüründen ve üniversite fikrinden bihaber olmalarıdır.

"ORTADA BİR SUÇ VAR"

Ancak, ortada bir suç vardır! Bu suç, LGBTİ+ bireylerin temel hak ve özgürlüklerini yok sayan ve yaşam haklarını tehdit edenlerin; laikliği ortadan kaldırarak, İslam dininin değerlerini her türlü siyasal, ekonomik ve kültürel zulme ortak edenlerin; üniversiteli gençlerin demokratik taleplerini şiddetle bastıranların ve anayasal güvence altında olan üniversitelerin kurumsal özerkliğini ortadan kaldıranların suçudur!

"DİZ ÇÖKMEYEN GENÇLERİMİZİN YANINDAYIZ"

Bizler, demokratik tepkileri ve talepleri nedeniyle tutuklanan, gözaltına alınan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden dayanışma mesajı vermek isterken gözaltına alınan tüm gençlerin hızla serbest bırakılmasını istiyoruz. Kumpasçıların, haksızlıkların, tehditlerin ve nefret söylemlerinin karşısında diz çökmeyen gençlerimizin yanındayız.