HABER: EKİN KORKMAZ

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Aydın İl Temsilciliği, Söke ve Didim Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliği ile ilkokul ve ortaokul ögrencilerine yönelik Doç. Dr. Bülent Özmen tarafından  "Deprem, Afet ve Afet Farkındalık Eğitimi" verildi. Sunum öncesi basın açıklaması yapan Jeoloji Mühendisleri Odası Aydın İl Temsilcisi Hasan Kuru yaşanan afetler de yeterli tedbirin alınmadığını söyledi. Başkan Kuru açıklamasında şunlara değindi; "Bugün burada olmamızın asıl sebebi yarınlarımızın teminatı çocuklarımız Deprem, Afet ve Afet Farkındalık Eğitimi vermek. Maraş ilimizde meydana gelen, Maraş ve Hatay başta olmak üzere, toplam 11 ilimizi etkileyen depremlerde milletimiz çok büyük can ve mal kayıpları vermiştir." dedi.

"ÜLKEMİZDE GÖRÜLEN TEK AFET TÜRÜ DEPREM DEĞİL"

Başkan Kuru Türkiye'de görülen tek afet türünün deprem olmadığına değinerek; "Depremlerde yaşanan kayıplarımızın acıları tüm ülkemizi sarsmıştır. Ülkemizin karşı karşıya kaldığı tek afet türü depremler değildir. Özellikle son yıllarda ülkemizin çeşitli yerlerinde meydana gelen sel ve taşkınlarda kaybettiğimiz yüzlerce can ve mal kaybı afet çeşitlerine örnek teşkil etmektedir. Afetlerle mücadele konusunda  üzülerek söylüyorum ki bizler, yani bugünün büyükleri olarak yeterince başarılı olamadık.İşte bu sebepledir ki bugünün küçüğü olan, ama yarının büyükleri ve geleceğimiz olan siz çocuklarımıza afet bilinci kazandırmamız milletimizin geleceği için çok önemlidir. dedi.

BÜTÜN ÜMİDİM GENÇLİKTEDİR

Başkan Kuru gençlere afet eğitiminin verilmesinin önemine değinerek; "Jeoloji mühendisleri odamız olarak asıl amaç ve gayemiz gelecek nesillerin doğru bir şekilde eğitilerek olası afetlere karşı kamu güvenliğinin sağlanmasıdır. Sözlerimi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘’Biz, her şeyi gençliğe bırakacağız. O gençlik ki hiçbir şeyi unutmayacaktır, geleceğin ümidi, ışık saçan çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir" diyerek sözlerini tamamladı.