Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayına ilişkin süt ve süt ürünleri üretimi şubat ayı verilerini açıkladı. TÜİK açıklamasında, deprem felaketinden etkilenen bölgelerden sağlıklı veri elde edilememesi nedeniyle, istatistik üretim süreçlerinde geçici uygulamalar yapıldığı belirtildi.

TÜİK verilerine göre, ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü miktarı ocak ayına göre yüzde 9,2 azalarak 793 bin 384 ton oldu. Şubat ayında üretilen içme sütü miktarı da bir önceki aya göre yüzde 8,5 geriledi. Buna göre, şubatta üretilen içme sütü miktarı 132 bin 881 ton olarak gerçekleşti.

TEREYAĞI ÜRETİMİ GEÇEN YILIN AYNI AYINA GÖREV YÜZDE 30 GERİLEME

Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre içme sütü üretimi yüzde 11,9 ve inek peyniri üretimi yüzde 3,6 artarken; tereyağı üretimi yüzde 30, ayran üretimi yüzde 5,8, yoğurt üretimi yüzde 1,6, azaldı. Ocak-şubat döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre, içme sütü üretimi 10,5, inek peyniri üretimi yüzde 10,2, ayran üretimi yüzde 3,5 ve yoğurt üretimi yüzde 2,2 artarken; tereyağı üretimi yüzde 24 azaldı. 

EKONOMİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ