Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Turgutlu Belediyesi Cumhur İttifakı Meclis üyelerinin iddiaları üzerine yaptığı basın açıklamasında mal varlığını da kamuoyuyla paylaştı. Başkan Çetin Akın, “Bütün şeffaflığıyla gün gün verdiğim bütün mal beyanları burada. Bugüne kadar belediye başkanlığı yapmış arkadaşlardan bekliyorum. Açıklasınlar bugüne kadar bir tanesi çıksın açıklasın. Herkes zengin oldu, biz fakirleştik. Bizim arkamızdan konuşanları Allah’a havale ediyorum” dedi.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, gündeme dair önemli açıklamalarda bulunduğu basın toplantısı sırasında mal beyanlarını da bir bir paylaştı. Başkan Çetin Akın, söz konusu açıklamada şunları söyledi:

“Seçimlerden önce gibi her şeyimin şeffaf ve açık olduğunu ve mal beyanlarımı istenildiği zaman paylaşabilecek olduğumu söylemiştim. 2019 yılında seçim kazandığımızdan itibaren ilk verdiğimiz mal beyanında Cumhuriyet Mahallesinde oturduğum zemin üstü ev ve altında zemin dairesi, KİYAP Yapı Kooperatifinde 2018 yılından gelen bir hissem, 2016 model Honda marka motosiklet, o günkü şartlarda 350 bin TL’lik hisse senedi, 300 bin TL’ye yakın bir altın bir de kayınbiraderimden aile içindeki miras konusunda alacağım 400 bin TL vardı. Mal beyanımız buydu. Siyasiler ve devlet memurları sıfır ve beşli biten yıllarda mal beyanı vermek zorunda. Bu sebeple 30.01.2020 yılında mal beyanımızı vermişiz, 2019 yılıyla aynısı, değişen bir şey yok. Sonrasında yine aynısı… Kuşadası’nda ev, değeri o günkü parayla 500 bin TL. Edinme tarihimiz 12.02.20. Her şeyimiz yine aynı duruyor. Yalnızca özel bir bankaya ev için 440 bin TL borçlanmışız. Babam vefat ettiği için gündeme bir miras olayı girmiş bu nedenle 24.02.2021 tarihinde tekrar mal beyanı vermişiz. Urganlı Mahallesinde 3’te 1 bir ev hissesi, yine 4’te 1 bir ev hissesi, KİYAP Kooperatifi devam, babamdan kalan bir otomobil bana gelmiş. Motosikletimiz duruyor. Borsadaki paramız 600 bin TL olmuş, biraz da altın gelmiş, ilave olmuş ama biz kendi altınımızın ucundan biraz yemişiz. Miras gelmiş o günkü şartlarda 137 bin TL’lik altın ama bizim altın 250 bin TL’ye düşmüş. Bu arada kayınbiraderim bir ödeme yapmış 180 bin TL borcu kalmış, 220 bin TL ödeme yapmış.

Diyorlar ya ‘KİYAP parasını nereden ödüyor’ diye, burada. Tekrar 19.03.2021 tarihinde bir daha mal beyanı vermişiz. Aynı mallarımız duruyor. 2 Nisan’da belediye başkanlığından emekli oldum. Toplu aldığım tazminat ile mevcut bindiğim minibüsü aldım, onun kaydını geçirmişim. Değişen başka hiçbir şey yok. 13.12.2021 tarihinde bir başka mal beyanı vermişiz. Urganlı’daki 4’te 1 hissemi, satmışım, onu eksiltmişiz. 3’te 1’i duruyor. KİYAP’taki kooperatif hissemiz duruyor, motosiklet satılmış, minibüs duruyor. Bu arada hisse senedim 1 milyon TL olmuş. Altınlarımız aynı şekilde, bankaya borcumuz 440 bin TL’den 250 bin TL’ye düşmüş. 10.10.2022 tarihindeki en son mal beyanımıza göre herkes mal koyuyor ya, ben zemin kattaki evimi satmışım, ev yok olmuş. KİYAP’taki hissemiz devam ediyor. Otomobil ve minibüs satıldı. Bir ay önce verdiğim mal beyanı bu, Valiliğe, Bakanlığa bildirilen beyan bu, resmi. Elimizde kalan: İki evden bir tanesi kalmış, Kuşadası’ndaki dairemiz duruyor. KİYAP Kooperatifi duruyor. Minibüsün parası biraz takviye yapmışız 1285 hisse senedinde paramız var şu anda, biraz da altın almışız. Evin parasından artmış herhalde bir 500 bin TL’lik altınımız var. Hepsi bu ve kredi borcum devam ediyor.”

“İFTİRA ATANLAR KİM OLURSA OLSUN HUKUKİ YOLLARA BAŞVURACAĞIM”

Geçmiş dönemlerde belediye başkanlığı görevini yapmış siyasilerden de mal beyanlarını açıklaması çağrısında bulunan Başkan Çetin Akın, sözlerini şöyle tamamladı:

“Eğer biraz namusları, ahlakları varsa kendileri de açıklasınlar. Bütün şeffaflığıyla gün gün verdiğim bütün mal beyanları burada. Bugüne kadar belediye başkanlığı yapmış arkadaşlardan da bekliyorum. Açıklasınlar bugüne kadar bir tanesi çıksın açıklasın. Herkes zengin oldu, biz fakirleştik. Bu arada galerim vardı, düğün salonum vardı. Şimdi hiçbiri yok, hepsini devrettik. Bizim arkamızdan konuşanları, çoluğumun çocuğumun rızkını burada yerken benim arkamdan konuşanları Allah’a havale ediyorum. Şeffaflıkla söyleyeyim 35 bin TL belediye başkanlığı maaşı oldu. 15 bin TL emekli maaşı alıyorum. Kızım öğretmen. Bizim kasamızda ayrı gayrı yok. Oğlum haftanın dört günü çalışıyor. Bunlara rağmen bizim servetimiz eksildi. Nasıl hesap verecekler? Sosyal medya arsaları var, 4 kat çıkardı, Çeşme’de yazlık aldığıma, Life City’de evlerim olduğu iddialarında bulunanlarla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına, sosyal medyada asılsız iddialar yaptıkları, yalan söyledikleri için başvuruda bulundum. Bundan sonra da benimle ilgili bu iddialarda bulunan, iftira atanlar kim olursa olsun hukuki yollara başvuracağım.”