Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, parti genel merkezinde cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna ilişkin açıklama yaptı. Özdağ, şunları söyledi: 

“KILIÇDAROĞLU İLE HATAY DÖNÜŞÜ BİR TOPLANTI DAHA YAPACAĞIZ, SÜREÇ NİHAYETLENMEDİ”

“Yürüyen bir süreç var. Oldukça ciddi bir mesafe kaydetmekle birlikte henüz sonuçlanmadığı için bugün akşam Sayın CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Hatay dönüşü bir toplantı daha yapacağız. Ve bu toplantıda hâlâ üzerinde görüşmekte olduğumuz ve Türkiye’nin güvenliğini sağlayacak 13 milyon kaçak ve sığınmacının bir sene içinde vatanlarına dönmesini güvence altına alacak, böylece Türkiye’nin üzerinde yıllık 11 milyar dolara ulaşan sığınmacıların ekonomik maliyetlerinin artık Türk halkının sırtından atılmasını temin edecek ama aynı zamanda cumhuriyetimizin kuruluş esaslarını, anayasanın ilk dört maddesini, 66’ncı maddeyi güvence altına alacak ve PKK, IŞİD, FETÖ gibi terör örgütleriyle de stratejik ve uzun vadeli sıfır tolerans ilkesine dayalı bir mücadeleyi öngören protokol görüşmelerini büyük ölçüde ilerletmiş bulunuyoruz. Ama nihayetlenmedi. Nihayetlenmesi ve imzaya bağlanması için yüz yüze bazı görüşmeler yapılması gerekiyor. Bu yüz yüze görüşmeleri bu gece gerçekleştireceğiz inşallah.

“SÜRECİ SON AŞAMADA DA OLUMLU GERÇEKLEŞTİREBİLİRSEK YARIN 11.00’DE KILIÇDAROĞLU İLE AÇIKLAMA YAPACAĞIZ”

Ve şu ana kadar olumlu gelişen bu süreci, bu son aşamada da olumlu gerçekleştireceğimizi umuyoruz. Ve bunu başarabilirsek eğer yarın saat 11.00’de Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte burada bir açıklama yapmayı planlıyoruz. Ancak tekrar altını çizerek ifade etmek isterim: Zafer Partisi, Atatürk çizgisinde, Türk milliyetçisi bir partidir. Aziz Atatürk’ten, onun koymuş olduğu ilkelerden asla taviz vermez ve varlık sebebi Mustafa Kemal Atatürk’ün ideallerinin 21’inci yüzyıla taşınması, Türk halkının güvenliğinin sağlanmasıdır. Bu doğrultuda, yapmış odluğumuz bütün çalışmalar protokole yansıdı. Şimdi bunları hassas bir şekilde şekillendiriyoruz. Ve şekillenme bittiği zaman kamuoyuyla da paylaşacağız.

“ZAFER PARTİSİ’NİN OLDUĞU YERDE TÜRKİYE’NİN GÜVENLİĞİNDEN EMİN OLABİLİRSİNİZ”

Gönüllü değil, gerekirse zorla bir sene içerisinde uluslararası hukuka uygun olarak keza Türkiye’nin güvenliği açısından terörle mücadelede Türk devletinin hukukun içerisinde terörle ilintili yerel yöneticilerin yerine devlet görevlilerini kayyum olarak atanması imkanının her zaman olması gerektiğini düşünüyoruz. Başka detaylar da var üzerlerinde konuşuyoruz. Türk halkına şunu söyleyebilirim: Zafer Partisi’nin olduğu yerde, terörle mücadele ve Türkiye’nin güvenliği güven altındadır, bundan emin olabilirsiniz.”

“BU NOKTADA SİNAN BEY İLE FARKLI DÜŞÜNÜYORUZ”

Özdağ, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularına da yanıt verdi. Sinan Oğan’ın, ikinci turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararına ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

“Sinan Bey’in kendi takdiridir. Zafer Partisi’ni bağlamamaktadır. Bu noktada Sinan Bey ile farklı düşünüyoruz. Kamuoyunun değerlendirmesine bırakıyoruz, biz bu konu üzerinde durmuyoruz ve hayat devam ediyor. Biz, Sinan Bey ile yola çıkarken cehennemin kapılarını kapatmak için yola çıktık. Biz cehennemin kapılarını kapatmaya hâlâ çalışıyoruz. Ve bunun dışında bir şey söylemeyeceğim.”

“MAKAM, MEVKİ, İHALE TARTIŞMASI YAPMIYORUZ”

Özdağ, “Yurt dışında devam eden oy kullanma sürecinin uzaması bir dezavantaj oluşturur mu” sorusuna şöyle cevap verdi:

“İçeride de 64 milyon seçmen var. 8 milyon gitmeyen var ve Türkiye’nin kaderiyle ilgili, Türk milletinin sağlığının, malının, mülkünün, can güvenliğinin sağlanmasıyla ilgili hassasiyetlerimiz var. Türk kadınlarının yolda yürürken taciz edilmeden yürüme hakkı olduğunu ve bu hakkın da kutsal olduğunu düşünüyoruz. Hiç kimse Türkiye’yi dünyanın lunaparkı olarak göremez. Bakıyorsunuz, Türkiye’ye yüz binlerce kişinin geldiği değişik ülkelerde Google araması yapanlar, ‘Türk genç kızları, Türk kadınları’ başlığı altında arama yapıyorlar. Türk erkek çocuklarıyla ilgili arama yapıyorlar. Kusura bakmayın ama biz bu ülkenin insanlarının bu şekilde dünyanın bütün lümpen sürülerinin hedefi haline getirilmesine de izin vermeyiz. Hassasiyetimiz budur. Yoksa makam, mevki, ihale tartışması yapmıyoruz. Türk halkının güvenliği nasıl sağlanır ve bu konuda nasıl taviz verilmez, bunların tartışmasını yapıyoruz.”

“TÜRKİYE GÖÇMENİSTAN OLMASIN’ DİYORSANIZ OY VERİN”

Özdağ, “14 Mayıs’ta Zafer Partisi’nin aldığı oyların işaret edeceğiniz ittifakı iktidara taşıyabileceğine inanıyor musunuz” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Doğrusu biz sadece Zafer Partisi’ne oy veren yurttaşlarımıza değil, sadece Zafer Partisi’nin ve ATA İttifakı’nın göstermiş olduğu adaya, Sinan Bey’e oy veren değerli seçmene değil, bütün siyasi partilere, bütün adaylara oy veren seçmenlere çağrıda bulunuyoruz. Türkiye, ‘göçmenistan’ olmasın diyorsanız, babanızdan aldığınız güvenli Türkiye’yi çocuklarınıza ve torunlarınıza emanet etmek istiyorsanız, kızınızı, eşinizi, annenizi, teyzenizi caddeye çıkarken veya oğlunuzu köşedeki bakkala yollarken sizin çocukluğunuzdaki güven içerisinde gitmesini istiyorsanız sandığa davet ediyoruz. Oy verin. Türkiye, Türkiye olarak kalsın, dünyanın bütün lümpenlerinin geldiği ‘göçmenistan’ olmasın. Mesele budur.”

“TERÖRLE İLGİLİ HİÇBİR YAPILANMANIN SİYASETEN MEŞRU OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

Özdağ, “HDP ile ilgili bir şartınız oldu mu” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Biz terörle ilintili hiçbir siyasi yapılanmanın, teröre terör diyemeyen hiçbir siyasi yapılanmanın Zafer Partisi olarak hukuken meşru olsa da siyaseten meşru olmadığını düşünüyoruz. Onun için de terörle mücadeleye sıfır tolerans ilkesiyle devam edilmesi gerektiği bizim vazgeçilmezimiz.”  

GÜNDEM HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ