Çiftçinin girdi maliyetinin artması, ürünlerin pahalanması ile pazarlarda hem esnaf hem vatandaş fiyatlardan etkileniyor. Pazardan alışveriş yapan tüketiciler, pahalılıktan şikayet ederken, pazarcı esnafı da eskiye göre kazanç elde edememekten şikayetçi. 

 “ÇİFTÇİ ARTIK KAZANAMIYOR”
Bin bir emekle yetiştirdiği ürünleri tezgaha koyan yerel üretici,  artan mazot fiyatları ve  maliyetler nedeniyle zor günler geçirdiklerini ifade eden Feridun Akyol, ”Biz aracısı olarak ürünleri tezgahımıza koyuyoruz. Kendi yetiştirdiğimiz ürünler tezgaha kolay kolay gelmiyor. Çünkü ürünün yetişmesi için gübreye, suya ihtiyacı var. Ürün yetişti bu ürünün pazara gelmesi de var. Mazotun litresi aldı başını gitti. Çiftçi artık bir şey kazanamıyor” dedi.

 VATANDAŞ EVİNE SEBZE MEYVE GÖTÜREMİYOR
Sanlı Öztürk ise vatandaşın alım gücünün düştüğünü belirterek, "Çiftçi artık artan maliyetler yüzünden üretemiyor. Üreten de mecburen fiyatını yükseltiyor. Çünkü girdi maliyetleri çok yüksek oldu. Vatandaş evine sebze meyve götüremeyecek duruma geldi. Gidişat kötü“ diye konuştu. 

 “SAYI İLE ALIYORUZ”
Emeklilerin zor durumda olduğunu, artık kilo ile değil sayı ile aldığını belirten ismini vermek istemeyen vatandaş ise, “Emekliyim. Oğlum ile yaşıyorum. Oğlum bana yardım ediyor. Eskiden kilo ile alırdık, şimdi meyveyi sayı ile alıyoruz” dedi.