HABER MERKEZİ

Aydın Valiliği, son günlerde yerel ve ulusal basında yer alan ve C.C., isimli şahsın Aydınlılara hayır amaçlı yemekte 500 kilogram domuz eti yedirildiği” yönündeki beyanlarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Çıldır’ müjdesi AYTO’yu mutlu etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Çıldır’ müjdesi AYTO’yu mutlu etti
İçeriği Görüntüle

Yapılan açıklamada; “Son günlerde yerel ve ulusal medyada yer alan, C.C. isimli şahsın 2015 yılında gerçekleştiğini iddia ettiği “Aydınlılara hayır amaçlı bir etkinlikte 500 kilogram domuz eti yedirildiği” yönündeki beyanına ilişkin haberlerin, kamuoyunda söz konusu eylemin güncel bir durum olduğu yönünde yanlış bir algıya yol açtığı görülmüştür. Yapılan incelemelerde, bahse konu iddianın 2015 yılına ait olduğu anlaşılmış; ancak iddia edilen olayla ilgili olarak söz konusu yıl içerisinde herhangi bir ihbar veya resmî başvurunun bulunmadığı tespit edilmiştir.

Öte yandan, C.C. isimli şahıs hakkında 2016 yılı içerisinde Efeler İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne gelen ihbarlar doğrultusunda belirtilen adreslerde gerçekleştirilen denetimlerde muhtelif miktarlarda domuz eti tespit edilmiş; tespit edilen bu olumsuzluklar nedeniyle ilgili mevzuat kapsamında gerekli idari ve adli işlemler eksiksiz şekilde uygulanmıştır.

Halk sağlığının korunması ve gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla Valiliğimiz koordinesinde yürütülen kontrol ve denetim faaliyetleri, il genelinde mevzuat çerçevesinde titizlikle ve kararlılıkla sürdürülmektedir.” denildi.

Muhabir: Ekin Korkmaz