Birleşik Krallık’ta yetişkinler üzerinde yapılan yeni bir araştırma vejetaryenliğin genlerden geldiğini gösterdi. Bilim insanları, araştırmalarında potansiyel olarak vejetaryenlikle bağlantılı 34 gen tespit etti.

Araştırmaya göre; bazı insanlar vejetaryen olarak yaşayabilecek kadar yapılandırılmış olabilir.

İnsanlar çeşitli dini, etik, çevresel ve sağlıkla ilgili nedenlerden dolayı vejetaryen beslenmeyi tercih edebiliyorlar; ancak ABD’deki Northwestern Üniversitesi’nden uzmanların liderliğindeki araştırmacılar, bu beslenme tercihlerinin aynı zamanda kişinin metabolizması ve farklı gıdaların vücut üzerindeki etkileriyle de yönlendirilebileceğini ileri sürüyorlar.

Yani uzmanlar bir yandan genetiğin de beslenme tercihinde etkili olabileceğini ileri sürüyorlar.

VEJETARYEN BESLENMEYE BAĞLILIK GENETİKTEN ETKİLENİYOR

Araştırmacılar da Birleşik Krallık Biobank çalışmasına katılan 5.324 katı vejetaryenin genlerini, vejetaryen olmayan 329.455 kişiyle karşılaştırdı.

Bilim insanları, bu insanlardan 330 binden fazla genomu incelediler ve vejetaryenlikte olası bir rol oynayabilecek 34 gen belirlediler. Bu genlerden üçünün vejetaryen beslenmeyle önemli ölçüde ilişkili olduğu görülürken, 31’inin potansiyel olarak ilişkili olduğu kabul edildi. Araştırmacılar, “Verilerimiz katı vejetaryen beslenmeye bağlılığın genetikten etkilendiğini gösteriyor” diye yazdılar.

İlgili çalışmanın yazarı, Northwestern Üniversitesi’nden Dr. Nabeel Yaseen şunları söyledi: “Tüm insanlar katı bir vejetaryen diyetle uzun süre hayatta kalabilir mi? Bu ciddi olarak araştırılmamış bir soru. Görünüşe göre vejetaryen olmak isteyen insan sayısı gerçekte olduğundan daha fazla.” (sözcü)

@aydinhaberlericom

⭕️Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Kongresi'nde konuşma yapan mevcut il başkanı ve blok liste adayı Hikmet Saatçi, konuşmasında istifa eden Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ı hedef aldı. ⭕️Saatçi, konuşmasında, “Partimizi terk etmeyiz. Koltuk için ayrılanlar oluyorsa bunun arkasında başka bir şey vardır.” dedi. ⭕️ Saatçi’nin konuşmasını salondan bir kesim “HIRSIZ FATİH” sloganları ile kesti. Bir süre slogan atıldıktan sonra Saatçi konuşmasına devam etti.

♬ orijinal ses - AYDIN HABERLERİ