CHP’li Bülbül’ün Aydın ve ilçelerindeki hastane ve yatak sayıları için verdiği önergelerin yanıtlarına göre, Aydın ve ilçelerinde toplam 15 hastane var. Hastanelerin toplam yatak sayısı 2 bin 249, yoğun Bakım yatak sayısı ise 367. Hastanelerde toplam 623 uzaman doktor, 360 tıp doktoru görev yapıyor. İlçeler dahil olmak üzere sadece 70 ambulans var.

UZMAN DOKTOR YOK!

Öte yandan Aydın’da uzman doktor sıkıntısı bulunuyor. Germencik, Karacasu, Köşk ve Kuyucak ilçelerinde hiç uzaman doktor yok. Buharkent, Karpuzlu, Koçarlı ve Sultanhisar ilçelerinde yalnızca birer uzman doktor varken, toplamda 66 bin 491 nüfusa sahip 4 ilçede tıp doktoru sayısı ise 18.

Yaz aylarında nüfusu bin buçuk milyona çıkan Kuşadası’nda ise sadece 46 uzaman doktor var. Diğer bir turizm kenti olan Didim’de ise uzaman doktor sayısı 29.

DOKTOR BAŞINA 23 KADIN VE ÇOCUK HASTA

Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde görev yapan yaklaşık 20 kadın doğum uzmanı doktorun istifa ettiği ve doktor sayısının azaldığı daha önce basına yansımıştı. Konuyla ilgiliCHP’li Bülbül’ün verdiği önergeye ise Bakan Koca, istifalarla ilgili bilgi vermekten kaçınırken hastanede 12 uzman hekimin ve perinotoloji (yandal) branşında 1 uzaman hekimin görev yaptığı, hastaneye günlük ortalama 276 hastanın başvurduğunu yönünde yanıt verdi. Bakan Koca’nın verdiği yanıta göre Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde doktor başına 23 hasta düşüyor. TTB'ye göre ise ideal olan, bir hekimin günde 20 hasta bakması.

2 YILDA 94 İSTİFA

Başka bir soru önergesinde Aydın’da devlet hastanesinden istifa edip özel sağlık kurumlarında çalışan ya da yurt dışına giden hekim sayını soran Bülbül’e, Bakan Koca şu yanıtı verdi:

“1 Ocak 2020 ile 9 Aralık 2022 tarihleri arasında Bakanlığımıza bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarından 80 uzman tabip ve 54 tabip istifa etmiş olup özel sağlık kuruluşuna geçen ve yurt dışına giden hekim sayısına ilişkin kayıt bulunmamaktadır”