Burhaniye’de onlarca fabrika zeytin işlemeye başlarken, ayrılan yapraklarda çobanların küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin yüzünü güldürdü. Zeytinyağı fabrikalarından traktörle taşınan zeytin yaprakları koyun ve keçilere yem oldu.

"BUNUNLA MALİYETLERİ DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Her hafta yaprak aldığını anlatan üretici Hüseyin Karaca, "Yem fiyatları çok pahalı. Haftada bir traktör dolusu yaprak alıp götürüyorum. Hayvanlar da bunu severek yiyor. Bir defa yem verirsek bir defa da yaprak vererek maliyetleri düşürmeye çalışıyoruz" dedi. Şükrü Zeybek de "Yem fiyatları yüksek olduğundan dolayı zeytin yapraklarını değerlendiriyoruz. Yem çok pahalı. Yaprakla takviye yapıyoruz. Zeytin yaprağı faydalı. Hayvanlara da yarayışlı. Bizim işimizi kolaylaştırıyor" dedi.

Burhaniye Tariş Müdürü Emrah Öztürk ise, "Yöremizde zeytin hasadı başladı. Zeytin işlenmesi sırasında ayrılan yaprakları hayvan sahiplerine veriyoruz. Yem fiyatları artınca buna ilgi de arttı. Eskiden beri bunu hayvancıları veriyoruz. Ancak, bu sene ilgi çok fazla. Yaprak isteyenleri sıraya koyuyoruz. Düşük bir maliyetle bunu küçükbaş hayvan yetiştiricilerine veriyoruz. Hasattan üretici memnun olduğu gibi, hayvan yetiştiricileri de memnun" dedi.