Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, kentin kronikleşen sorunlarını çözüme kavuşturacak çalışmalarına devam ediyor. Levent ve 19 Mayıs Mahalleleri’nde uzun yıllardır yaşanan sel ve su baskını sorunu, yapılan yağmur suyu ishale hattı çalışması ile ortadan kaldırıyor.

"VATANDAŞ MUTLU OLUNCA  BİZ DE MUTLUYUZ"

Mahalledeki çalışmaları yerinde inceleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Levent’te, 19 Mayıs’ta, bu iki mahallemizde en ufak bir yağmur yağdığında bile adeta sel oluşuyor, evleri su basıyordu. Şimdi yaklaşık 1 kilometre yağmur suyu isale hattı döşüyoruz. Zahmetli bir iş fakat sonuna geldik, yaklaşık 60-70 metre sonra bitireceğiz. Bundan sonra yağmur yağdığı zaman bu mahallemizi su basmayacak evlere su girmeyecek ve hiçbir vatandaşımız yağmurdan dolayı zarar görmeyecek. Çalışmalarımızdan halkımız mutlu olunca biz daha fazla mutlu oluyoruz” dedi.

YAĞMUR SUYU VE ATIK SU HATLARI AYRILIYOR

Levent Mahallesi’nde yapılan çalışma kapsamında ASKİ ekipleri, 1 km uzunluğunda Q600 ve Q800 çaplarında borular döşeyerek, yağmur suyu ızgara çalışması gerçekleştirdi. Yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarının birbirinden ayrılması yöntemiyle gerçekleştirilen çalışma, kötü kokuyu da ortadan kaldıracağı için insan ve çevre sağlığı açısından da büyük önem taşıyor.

Levent Mahallesi’ndeki çalışma tamamlandığında,  bölgede yaşayan vatandaşların hem atık su problemi ortadan kaldırılmış hem de geçmiş yıllarda yaşanan su baskınlarının önüne geçilmiş olunacak.