Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, Arsuz Kaymakamlığı bahçesinde, Arsuz Halk Eğitimi Merkezi tarafından hayat boyu öğrenme etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen bir dizi programa katıldı.

Hayat boyu öğrenme etkinliklerine; Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Hasan Özkan, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven ile birlikte birim müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, hayat boyu öğrenme kursiyerleri ve öğrencileri katıldı.

Belediyeye ait Çok Amaçlı Salonları ve Kültür Merkezlerini, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne açan ve eğitime belediye imkânları doğrultusunda destek veren Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, eğitimin yaşının olmadığını söyledi.

Bu kursların, özellikle ev hanımlarının üretmesi ve hanelerine maddi katkı sağlaması adına önemli olduğunu belirterek, imkânı ve zamanı olan tüm ev hanımlarının ve gençlerin bu kurslardan faydalanması gerektiğini belirtti. Başkan Güven, Arsuz’da bulunan Kadın Eli Semt Pazarları'nda ve trafiğe kapatılacak olan Akdeniz Caddesi'nde satış yapmak isteyen tüm üreten kadınları belediye ile iletişime geçmeye çağırdı.

Kurum olarak 2020 Mayıs ayı ile 2021 Mayıs ayı aralığında açılan 220 kursta bin 916'sı kadın, bin 119'u erkek olmak üzere toplam 3 bin 35 kursiyere hizmet verdiğini belirten Arsuz Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Muammer Onay, yakın destek olan Arsuz Kaymakamı Musa Sarı’ya, belediyenin tüm hizmet binalarını halk eğitime açan Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven’e ve Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez’e teşekkür etti.

Kursiyerlerin ve öğrencilerin hazırlamış oldukları gösterilerin sahnelenmesinin ardından açılışı yapılan sergi gezildi.