Bodrum Belediyesi, ilçe genelinde daha güvenli yollar için başlattığı faaliyetler kapsamında koruyucu çelik bariyer (oto korkuluk) çalışmalarını bitirdi.

Bodrum Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü ekiplerince vatandaşların can güvenliğini sağlamak için tehlikeli virajlar ve uçurum kenarları başta olmak üzere yol kenarlarında iyileştirmeler yapılarak oto korkuluklar takıldı.

Geçen yıl başlatılan çalışmalar kapsamında ilk olarak Yalıçiftlik-Etrim yolu üzerinde 3 bin metrelik bariyerler yapıldı. Son dört ayda ise ilçe genelinde toplamda 16 bin metreye ulaşan bariyer yapım çalışmaları, önemli yol ağlarında sürücülerin hız ve sürüş tutumu dikkate alınarak sürdürüldü. 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Yol güvenliğini sağlamak amacıyla yapmış olduğumuz çalışmalar kapsamında yarımadanın birçok yerinde yaklaşık 16 km güvenlik bariyerleri yaptık. Lütfen geçtiğiniz yollara dikkat edin. Eğer sağ tarafta veya sol tarafta yeni, pırıl pırıl ve üzerinde Bodrum Belediyesi logolu bir güvenlik bariyeri görürseniz bilin ki onu biz yapmışızdır. Birçok yerde bu çalışmaları yaptık. Yakında daha hissedilir olacaktır.”