Çanakkale’nin Ayvacık Barajı yakınından geçerken taşan baraj sularına kapılıp gölette kaybolan araçtaki iki kişiden birinin cansız bedenine ulaşıldı. Filiz Soydoğan Çiçek’in (50) cansız bedenini soğuk baraj sularından çıkaran arama kurtarma ekiplerinin barajdaki arama tarama çalışmaları sürüyor.

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Kırca köyündeki Rüzgar Enerji Santrali’nde iş güvenliği uzmanı olarak çalışan Mürsel Meracıoğlu ile yardımcı hizmetlerde çalışan Filiz Soydoğan Çiçek, dün sabah işe gitmek üzere ilçe merkezinden otomobille yola çıktı. Otomobil, saat 07.45 sıralarında, Ayvacık Barajı yanından geçen toprak yola geldiğinde, taşan baraj suyuna kapılarak kayboldu.

Bu sırada Mürsel Meracıoğlu, son bir hamleyle cep telefonundan 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayıp yardım istedi. 12 saniye süren görüşmenin ardından telefona bir daha ulaşılamadı. İhbar üzerine bölgeye giden Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı ekibindeki iki asker, baraj suyu içinde, ışıkları yanan bir araç gördüğünü bildirdi. Bu bilgi üzerine bölgeye AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, Deniz Polisi ve Sahil Güvenlik ekiplerince baraj suyunda arama çalışması başlatıldı. 

Yoğun kar yağışı nedeniyle dün akşam saatlerinde ara verilen arama-kurtarma çalışmaları bu sabah saat 09.30 itibariyle yeniden başladı. Bölgeye gelen Çanakkale Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı, Çanakkale ve Tekirdağ Emniyet Müdürlükleri’nin su altı ve AFAD ekipleri, baraj suyunda arama yapıyor. Çalışmalarda üç boyutlu sualtı görüntüleme cihazı kullanıldığı da öğrenildi. Suya kapılan aracın kiralık olduğu, GPS cihazından konumun sadece gölet olarak tespit edilebildiği bildirildi.

Bu sabah tekrar başlayan aramalarda önce bir mont bulan ekipler, bundan 2 saat sonra da Filiz Soydoğan Çiçek’in cansız bedenine ulaştı. Aynı araçta bulunan Mürsel Meracıoğlu ise halen aranıyor.

Hava sıcaklığının sıfır derece ölçüldüğü bölgede kayıp yakınlarının bekleyişi de sürüyor.