KEMAL ÖZDİLEK

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka Tokat’ta, “Evet ülkemiz zor günlerden geçiyor. Zaman zaman halkımızın umutsuzluğa kapıldığını görüyoruz ama asla umutsuz olmayalım” dedi.

Tokat’ta, Atatürk’ün milli mücadele döneminde Amasya'dan Sivas'a geçerken 26 Haziran 1919'da yaptığı ziyaretin anısına düzenlenen çelenk törenine CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Tokat İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, İYİ Parti İl Başkanı Ömer Sağol ve partililer katıldı.

Törende yaptığı konuşmada, Nazlıaka, 102 yıl önce milli mücadele meşalelerinin yakıldığını ve o meşalelerin Tokat’a da taşındığını vurgulayarak şunları söyledi:

“102 yıl önce Atamız Tokat’ı ziyaret ettiğinde Tokat halkı, Atamıza bir söz verdi. Dedi ki, ‘Bizler bu mücadelede sizin yanınızda olacağız.’ İşte Tokat halkı o günden bugüne halen Atatürk ilke ve devrimlerini yaşatanlardır. Halen o mücadele ruhuna sahip çıkanlardır. Halen ülkesinin bağımsızlığı için mücadele edenlerdir.

Bizler, bu ruhla geçmişten aldığımız gücü gelecekle birleştirmek için elimizden geldiğince çabalıyoruz. Özellikle ittifakımızla birlikte, her geçen gün güçlenen ittifakımızla birlikte ülkemizi yeniden laik, demokratik aydınlık günlere kavuşturmanın çabasını ve kararlılığını gösteriyoruz.

Şurası bir gerçek, 2019 yerel seçimlerinde ülkemizin belli illerine, ilçelerine baharı getirdik. Diliyoruz ki yapılacak olan ilk genel seçimlerde de ittifakımızla ülkemizin geneline baharı getireceğiz. Ve buradan, bu önemli, bu gururlu günde ben de bir kez daha Atamıza şunun sözünü vermek istiyorum. Bizler onun ilke ve devrimlerini son nefesimize kadar yaşatacak olanlarız. Bizler onun bize miras bıraktığı mücadele ruhuna son nefesimize kadar sahip çıkanlarız.

Evet ülkemiz zor günlerden geçiyor. Zaman zaman halkımızın umutsuzluğa kapıldığını görüyoruz ama asla umutsuz olmayalım. O mücadele günler hatırlayalım. ‘Paşam paramız yok’ denildiğinde ‘bulunur’ diyen, ‘ordumuz yok’ denildiğinde ‘kurulur’ diyen, ‘düşman çok’ denildiğinde ‘yenilir’ diyen ve engel tanımayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm sahip olduğu o güzel karakteri bizler de taşıyalım, bizler o ilkeleri sahiplenelim.”

CHP Tokat İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz ise “Bugünlerin daha görkemli törenlerle kutlanmasını arzu ediyorum. Tokatlıların bugünü coşkuyla kutlaması gerektiğini düşünüyor ve hak ettiklerini söylüyorum. Hep birlikte halkın iktidarında kutlayacağımız günlerde buluşmak dileğiyle” dedi.