Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, özel gereksinimli bireylerin aileleriyle kahvaltıda buluştu. Kahvaltıya, Engelsiz Montaj Atölyesi’nde çalışanlar ve aileleri katıldı. 

Buluşmada konuşan Başkan Sertaslan, geçmiş yıllarda ilçede özel gereksinimli bireylerin hayatını kolaylaştırmak için herhangi bir adım atılmadığını belirterek, şunları söyledi: 

“Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar geçen sürede özel bireylerimizin hayatını kolaylaştırmak için çok sayıda adımlar attık. Eski Pazar caddemiz ilçemizin ilk engelsiz caddesi oldu. Engelsiz taksimiz ile ücretsiz olarak ulaşımdaki engelleri ortadan kaldırmaya devam ediyoruz. Kumla plajında ve yarı olimpik havuzumuzda yaptığımız düzenlemelerle bu alanda engelleri de ortadan kaldırarak, özel durumu olan hemşehrilerimizin kimseden yardım almadan havuza ve denize girebilmelerini sağladık. Engelsiz Montaj Atölyemiz iki sınıfıyla iş hayatına katkı sunmaya devam ediyor. Bu atölyelerimizde çalışan gençlerimiz, kendilerine sunulan sosyalleşme imkanlarından faydalanırken, daha önce anlaştığımız bir fabrikadan gelen parçaları birleştirerek aile ekonomilerine katkı sunuyor. Özel gereksinimli bireylerin yaşamlarında önlerine çıkan engellerin kalkması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.”