METİN YOKSU

Batman’ın Kültür Mahallesi’nde; İl Emniyet Müdürlüğü’ne yaklaşık 100 metre uzaklıkta, bir öğretmenin yaşadığı apartman dairesi kimliği bilinmeyen kişi veya kişilerce soyuldu. Giysiden kombiye kadar hemen her şeyi çalanların, kitaplara dokunmadıkları görüldü.

Olay, 17 Ağustos Salı günü, komşuların dairenin balkon kapısını açık görmesi ile fark edildi. Kapının açık olduğunu gören komşular, tatil için İstanbul’da bulunan öğretmeni, öğretmen de ev sahibini aradı. Ev sahibinin durumu bildirmesi üzerine eve gelen olay yeri inceleme ekipleri, parmak izi ve çeşitli örnekler aldı.

Ev sahibi İrfan Avcıl, bölgede son birkaç ay içinde hırsızlık olaylarının arttığını dile getirdi. Şüphelendikleri isimleri de bildirdiklerini söyleyen Avcıl, savcılığın ve polisin olayın üstünde durarak hırsızları yakalamasını beklediklerini dile getirdi. Avcıl şunları anlattı:

“Benim kiracım bayan öğretmen, İstanbul’da. Kendisi izne gitti okullar kapanınca. Dün beni aradılar dediler; ‘Abi evinize hırsız girmiş.’ Geldim baktım balkondan girmişler. Evde alem yapılmış, yabancı madde içilmiş, söndürülmüş esrar mı nedir, bilmiyorum. Orada kilimde hepsi var. Kombiyi sökmüşler, televizyonu almışlar, süpürge ne varsa almışlar.

“ÖĞRETMEN EVDE OLSAYDI NE OLACAKTI?”

Gıda dahil hiçbir şey bırakmamışlar öğretmene. Bir de ben düşünüyorum, bu öğretmen evde olsaydı ne olacaktı? Bir şey olsaydı, Allah korusun bunun hesabını kim verecekti? Tek başına burada yaşıyor, Bir de ta kilometrelerce uzaktan geldi çocuklarımıza eğitim veriyor. Gerçekten çok üzücü bir olay.

Kombiyi sökmüşler. Kombi de zaten doğalgaz bağlı. Allah korusun bir patlasaydı, bir şey olsaydı. Defalarca şikâyet ettik emniyete, defalarca söyledik ‘burada hırsızlık olayı var’ diye. Emniyet de hemen şurada yüz metre, Emniyet’in dibinde oluyor bu olaylar. Burada da yakalanmıyor ise hiçbir şey diyemiyorum.

Benim burada tek ricam savcılık ve emniyetten bunların yakalanması ve öğretmenizin eşyalarının geri alınması. Ben kombiyi de istemiyorum, giderse gitsin. Benim tek ricam bu olayın üstünde durulması, bu olayın çözülmesi. Kendi adıma bir şey istemiyorum onların derdinde değilim ama hocanın eşyası bulunsun getirilsin.”

“OKUSALARDI DA BİRAZ ADAM OLSALARDI”

Evde her şeyin darmadağın olduğunu vurgulayan Avcıl, şunları söyledi:

“Çatal, bıçak, gıdasını her şeyini almışlar. Elbise zaten hiçbir elbise bırakmadılar kadına. Burada sadece dokunmadıkları kitaplar var Keşke o kitapları alsalardı da okusalardı da biraz adam olsalardı.”