Antalya'nın Kumluca ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Kumluca Belediyesi tarafından fener alayı ve Ziynet Sali konseri düzenlendi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu, Kumluca Belediyesi’nin düzenlendiği fener alayı ile kutlandı. Karatepe Stadından başlayan fener alayına yüzlerce vatandaş ve bisikletli katıldı. 200 metre bayrak, meşaleler ve ellerindeki bayraklar eşliğinde ilçe merkezine yürüdü.

Fener alayı yürüyüşüne, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu ve eşi Nurgül Köleoğlu, CHP İlçe Başkanı Arif Kocacık, İYİ Parti İlçe Başkanı Bekir Bircan, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda halk topluluğu katıldı. Kortejin önünde “Türkiye Cumhuriyeti 99 Yaşında Kutlu Olsun” yazılı pankart taşınırken ellerinde bayrak ve meşalelerle yürüyen vatandaşlar sloganlar atıp marşlar söyleyerek yürüdü. Bazı çocuklar ise ebeveynlerinin omuzlarında yürüyüşe katıldı. Vatandaşlar, fener alayına evlerinin balkonlarından alkışlarla eşlik etti.

Fener alayının ardından, Kumluca Belediyesi KUMGENÇ Orkestrası adlı yöresel müzik grubu tarafından konser verdi.

“ATATÜRK, CUMHURİYET’İ BİZLERE EMANET ETMİŞTİR”

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, “Yıl 1919, Paşamız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’dan işgallerin olduğu bölgelere doğru adım adım ilerliyor. Mücadelenin her noktasında ateşler yanıyordu. O noktada biz, Akdeniz’deki, Toroslar’daki Yörükler de iş başındaydık. Ata’mız “Ey efendiler, gidip Toros Dağları'na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez” diyerek Cumhuriyet’i bizlere emanet etmiştir. Cumhuriyet’in 99. yılı kutlu olsun” dedi.

ZİYNET SALİ KONSERİ

Ziynet Sali sahneye çıktığında ise Kumlucalılar ellerinde bayraklarla şarkılara eşlik etti. Yoğun ilginin olduğu konsere Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk ve eşi Meltem Öztürk’te katıldı.

Başkan Köleoğlu, Ziynet Sali’ye çiçek, geçen yılın Süper Amatör Lig Şampiyonu Kumluca Belediyespor’un üzerinde isminin yazılı olduğu formasını ve yöresel ürünlerin olduğu bir paket takdim etti.