MEHMET YAYLIOĞLU

Kütahya'da Fatih Anadolu Lisesi'nde 10-A şubesinden sonra 10-D sınıfı da öğrencilere yapılan Covid-19 testi sonrası karantinaya alındı. Ali Güral Lisesi'nde de hastalık belirtisi görüldüğü için yatılı olarak okuyan iki öğrenciye de test yapıldı.

Kütahya'da Fatih Anadolu Lisesi 10-A sınıfındaki üç öğrencinin Covid-19 testleri pozitif çıkınca sınıftaki öğrencilerin tamamı cuma günü karantinaya alınmıştı. Aynı lisenin 10-D sınıfında da öğrencilerde de Covid-19 belirtileri görülünce bugün test yapıldı. Okula gelen filyasyon ekipleri, 10-D sınıfındaki öğrencilerden beşinin testinin pozitif çıkması üzerine sınıftaki tüm öğrenciler evlerinde karantinaya alındı.

Konuyla ilgili olarak ANKA Haber Ajansı muhabirine açıklama yapan Kütahya Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, "Geçtiğimiz Cuma günü Fatih Anadolu Lisesi 10-A sınıfındaki öğrencilerimiz karantinaya alınmıştı. Bugün de 10-D sınıfındaki öğrencilerimizden bazıları belirti gösterince test yapıldı. Beş öğrencimizin testi pozitif çıkınca sınıf karantinaya alındı. Öğrencilerimizin sağlık durumu iyi. Öğretmenlerimiz ise temaslı olduğu için karantinaya alınmadılar" dedi.

Başyiğit "Kütahya Ali Güral Lisesi pansiyonunda kalan yatılı öğrencilerimizden ikisi de belirti gösterince bugün akşam saatlerinde test yapıldı. Şu anda sonuç bekliyoruz. Eğer testleri pozitif çıkarsa o öğrencilerin bulundukları sınıf ve yatakhaneler de karantinaya alınacak" diye konuştu.