AHMET ÜNSAL

Manisa’da bir elektrik arızasını giderdikten sonra dönüşe geçen teknik ekibinin bulunduğu araç, uçuruma uçtu. Kazada iki işçi yaralandı. 

Edinilen bilgiye göre; Oğuz Yamuç ve Ensar Oğul isimli işçilerin Yunusemre ilçesi Yuntdağı bölgesindeki arızayı giderdikten sonra Manisa’ya dönüşe geçti. Ekibin bulunduğu 09 HJ 221 plakalı araç, Küçükbelen ile Büyüksümbüller arasında bir virajı alamayarak 100 metrelik uçuruma yuvarlandı. 

“112’DEN YARDIM İSTEDİ”

İşçilerden birisi kendine geldiğinde cep telefonu ile 112 komuta merkezini arayıp, kazayı ve bulundukları yeri bildirdi. Kaza ihbarı ile birlikte olay yerine 112 ekipleri ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı itfaiye ekipleri yönlendirildi. 

İKİ SAATTE KURTARILDILAR 

İtfaiye ekipleri kazanın bulunduğu 100 metrelik uçurumdaki yaralılara ulaşabilmek için halat sisteminden oluşan kurtarma operasyonu başlattı. İki saat süren çalışma sonrasında yaralı işçiler Oğuz Yamuç ve Ensar Oğul bulundukları yerden kurtarılarak olay yerinde bekleyen 112 sağlık ekiplerine teslim edildi. Yaralı işçilere olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastane ortamına taşındı. 

“İŞÇİLERİMİZİN VERİLMİŞ SADAKASI VARMKIŞ” 

İşçilerin kaza yaptığı bölgeye gelen Gediz Elektrik yetkilileri işçilerini taşıyan aracın bulunduğu bölgeyi gördükten sonra ise “Her iki işçimizin de verilmiş sadakası varmış. Allah onları sevenlerine bağışladı”. İki işçinin ise hastane ortamında tedavilerinin sürdürdüğü belirtilirken öte yanda da kazayla ilgili soruşturmanın ise Yunusemre ilçe jandarması tarafından sürdürüldüğü belirtildi.