Soğuk ve yağışlı hava Mersin’de etkisini sürdürürken, Büyükşehir Belediyesi özellikle yüksek kesimlerde kar yağışının yaratacağı olumsuzluklara karşı yoğun mesai harcıyor. Dün gece saatlerinden itibaren teyakkuzda olan ekipler kapanan yolları açarak, tuzlama çalışması yapıyor.

KARLAR TEMİZLENİYOR, YOLLAR AÇILIYOR 

Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü ekipleri, dün gece saatlerinde etkisini artıran kar yağışı dolayısıyla kırsal mahalle grup yollarının ulaşıma kapanmaması için geceden sabaha kadar çalışma yürüttü. Bu kapsamda Çamlıyayla ilçesi, Gülek ve diğer bağlı mahalle yollarında kar temizlik faaliyeti gerçekleştirildi. 3 greyderin kullanıldığı çalışmalarda Çamlıyayla merkez, Çamlıyayla-Fakılar, Belçınar-Fakılar, Sebil ve Körmenlik yollarında toplam 35 kilometre kar temizliği yapıldı.

TUZLAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR 

Tarsus’a bağlı kırsaldaki en büyük yerleşim yerlerinden olan Gülek merkez ile Çamalan, Ardıçlı, İnköyü, Olukkoyağı grup yolu ile yine Ardıçlı-Gülek grup yolunda kar temizliği gerçekleştirildi. Toplam 30 kilometrelik yolda kar küremesinin yapıldığı bu bölgede ekipler gündüz saatlerinde de çalışma yürütüyor.

Tarsus’a bağlı kırsal mahallelerden Pirömerli, Dorak, Boztepe ve Böğrüeğri'deki grup yollarında da ekipler uzun saatler mesai yaptı.

Kar küreme çalışmalarının yapıldığı tüm yollarda olası don tehlikesine karşı tuzlama çalışması da yapılıyor.