Milas’ın kültürel mirasını koruma projeleri tanıtım toplantısı, Belediye Toplantı ve Evlendirme Salonu’nda bugün düzenlendi. 

Toplantıya; Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, belediye başkan yardımcıları, oda başkanları, belediye meclis üyeleri, belediye birim müdürleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, geçmiş dönem milletvekilleri ve basın mensupları katıldı.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın açılış konuşmasıyla başlayan bilgilendirme toplantısında, projelerin sunumunu İmar ve Şehircilik Müdürlüğü KUDEB Şefliği Birim Sorumlusu Arkeolog İsmail Ernur Öztekin yaptı.

Başkan Tokat tanıtım toplantısında, şunları söyledi:

“Belediyemizin belli konularda belli başlıklar altında projeleri olmasına karşın toplumun bundan bilgi sahibi olmadığını hissettik. Sivil toplumumuzun konuya ilişkin kanaat önderleri ile projelerimizi paylaşmak istedik. Tarım, eğitim, sağlık alanında da ilerleyen süreçte bilgilendirmeler yapmaya devam edeceğiz. Milas’la ilgili yapılması gerekenler hakkında bilgilendirme ve iş birliği sağlanması hakkında böyle bir sunumu gerekli gördük. 2009 yılında göreve geldiğimiz zaman Milas’ımızın ihtiyaç duyduğu çalışmaları gerçekleştirmeyi kendimize görev edindik. Dönemin Valisi Değerli Ahmet Altıparmak’ı saygı ve teşekkürle anmak istiyorum. Sayın Valimizin öncülüğünde Milas’ta alan çalışması yaptık. Fikirler tartışıldı. Projeler ortaya serildi. Emlak vergilerinden yüzde on kesilerek tarihi eserlerin, tarihi alanların restorasyonunda kullanılmak üzere oluşturulan fonun kullanılması hususunda valimiz bizi çok teşvik etti. Kendisine bu nedenle bir kez daha çok teşekkür ediyorum.

Milas’ta tarihi alanların ayağa kaldırılması, gelecek nesillere aktarılması hususunda 2030 yılına kadar hedeflenen bir süreç var. Akademik desteğe çok önem veriyorum. Mimar Sinan, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi gibi birçok üniversitemiz, ilçemizi laboratuvar olarak görüyorlar. Yapılan ve yapılacak tüm çalışmaların Milas’ımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

Milas’ın tanıtım videosunun gösterilmesinden sonra İmar ve Şehircilik Müdürlüğü KUDEB Şefliği Birim Sorumlusu Arkeolog İsmail Ernur Öztekin, projelerin sunumunu yaptı.