Turgutlu Belediyesi ve Turgutlu Rahvan Atçılar Derneği iş birliğiyle düzenlenen Geleneksel Rahvan At Yarışları kıyasıya mücadeleye sahne oldu. Yarışa katılan 127 rahvan atı birincilik için yarıştı.

Turgutlu Belediyesi tarihi bir gelenek olan Rahvan At Yarışları’na ev sahipliği yaptı. Turgutlu Rahvan Atçılar Derneği iş birliğiyle yapılan yarışlara 127 rahvan atı katıldı. 

Kıyasıya mücadelenin yaşandığı Rahvan At Yarışları’nın sonunda Baş, Başaltı, Büyük Orta, Küçük Orta, Dörtlü Taylar, Üçlü Taylar, İthal A, İthal B, İkili Taylar ve Taze Beşli kategorilerinde dereceye girenlere ödülleri Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hüseyin Oğuz, Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, Meclis Üyeleri Hasan Yaman, Hüseyin Maliz, İbrahim Gökdere, Turgutlu Belediyesi Özel Kalem Müdürü Ali Nasuhoğlu tarafından verildi.

TURGUTLU'DA GELENEKSEL RAHVAN AT YARIŞLARI’NA BÜYÜK İLGİ

Geleneksel Rahvan At Yarışları’nda konuşan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Turgutlu’da milli bayramlarımız onlara yakışır şekilde kutlayacağımızın, ata sporlarımızın hepsini yaşatacağımızın sözünü vermiştik. ‘Turgutlu halkının parasını hemşehrilerime harcayacağım’ sözünü yerine getirmenin haklı gururuyla karşınızdayım. Sizler destek verdiğiniz sürece bizler bu organizasyonları yapacağız. Sizlerin desteği olmazsa bu organizasyonları yapmamızın bir anlamı yok. Bizler, sizler için varız; sizler için görev yapıyoruz. Buradan bir müjde daha vermek istiyorum. Geleneksel hale getirdiğimiz yağlı pehlivan güreşleri 8 Ekim, deve güreşleri 12 Mart tarihinde yapılacak. İkincisini yapacak olduğumuz Cirit Şenlikleri de nisan ayı içerisinde yapılacak. İyi ki varsınız, iyi ki destek oluyorsunuz” dedi.

“TURGUTLU, GELENEKSEL SPORLARI GELENEKSEL BİR ŞEKİLDE DEVAM ETTİRMEKTE ISRARLI”

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, “Geleneksel sporlarımız başarılı bir şekilde sürdürülüyor. Turgutlu da buna öncülük eden ilçelerimizden bir tanesi. Turgutlu, geleneksel sporları geleneksel bir şekilde devam ettirmekte ısrarlı. Bundan dolayı Belediye Başkanımız Çetin Akın ve çalışma arkadaşları başta olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.