Aydın'da yeni bir JES projesi halkı ayaklandırdı. Bozdoğan ilçesine bağlı Alamut Köyü'nde açılmak istenen Zorlu Holding'in ortak olduğu jeotermal enerji santrallarine karşı halk bir araya geldi. 

Halkın yoğun katılım gösterdiği toplantıda, jeotermal enerji santrallerinin neden kurulmak istendiği ve kurulması halinde yaşanacaklar gündeme getirildi.

Şirket proje için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvurarak çevresel etki değerlendirme(ÇED) süreci de başlattı. Sulama alanı ve tarım arazisi üzerine yapılmak istenen projeye tepkiler ise her geçen gün büyüyor.

"İSTEMİYORUZ..."

Halk tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“JES’lerin zararları ortada. Kentimizde tarım bitti. Temiz hava kalmadı. Kanser oranları her yıl daha da artıyor.  Biz bu projeyi istemiyoruz. Ekolojik yıkımın engellenmesi ve sağlıklı bir yaşam için mücadele etmek, çocuklarımıza sağlıklı ve onurlu bir yaşam bırakmak istiyoruz. Sürecin takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz ve bir kez daha uyarıyoruz; bu yanlıştan dönün, Bozdağan’ın geri dönülemez zararlar verecek bu jeotermal projesinden vazgeçin."

PROJENİN DETAYLARI

İmamoğlu'na taşlı saldırı davası ertelendi İmamoğlu'na taşlı saldırı davası ertelendi

Halkın tepki gösterdiği bu proje için toplam 20 kuyu açılmak isteniyor. 948 milyon 600 bin TL maliyeti olan proje için ÇED kararı alınması sonrasında izin süreçleriyle birlikte sondaj ve santral alanındaki çalışmaların yaklaşık 2 yıl süreceği belirtiliyor. Projenin ekonomik ömrünün ise 49 yıl olacağı vurgulandı.