MEB yeni müfredat taslağını paylaştı MEB yeni müfredat taslağını paylaştı

Panele, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemal İyem, Prof. Dr. Nuh Kılıç ve Prof. Dr. Erkan Salan, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Kemal Ramazan Haykıran, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Toksoy, İTBF Dekan V. Prof. Dr. Şahabettin Yalçın, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan panelde, ADÜ Devlet Konservatuvarından Dr. Öğr. Onurcan Kaya (ritim), Öğr. Gör. Dr. Emre Üstgül (ud, şan) ve Öğr. Gör. Aytekin Kandemir’in (ney) icra ettiği müzik dinletisi gerçekleşti. Panelin moderatörlüğünü İTBF Su Komisyon Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Üreten yaptı. Prof. Dr. Üreten, “Bugün bu panelde, sizlerle birlikte suyun tarih öncesi döneminden başlayıp uygarlığı nasıl oluşturduğuna, mimariden sanata kadar pek çok şeye nasıl kaynaklık ettiğine şahit olacağız. Yaşamın kaynağında ve her anında su var! Dünyamızın geleceği için suyu idareli, temiz ve verimli kullanmalıyız.” dedi.

İnsanlık için hayati öneme sahip olan ve içme, tarım, temizlik, endüstri gibi alanlarda kullanılan suyun, uygarlıklar boyunca süre gelen tarihi boyutunun incelendiği panelde, ADÜ İTBF Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden Prof. Dr. Ahmet Nahmedov “Eski Türklerde Çevre Anlayışı ve Su Kültü”, Arkeoloji Bölümünden Prof. Dr. Murat Çekilmez “Büyük Menderes Vadisi ve Antik Dönem’de Su ve Kullanımı”,  Tarih Bölümünden Doç. Dr. Bülent Çelik “Osmanlı Devleti’nin Klasik Dönemi’nde Su Kullanımı ve Su Yolları İdaresi”, Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Varol Aydın “Kültürel Miras Olarak Aydın’ın Taş Köprüleri”, İTBF Sanat Tarihi Bölümünden Arş. Gör. Mükerrem Kürüm “Aydın İlinde Türk Dönemi Su Mimarisine Bakış” başlıklı sunum gerçekleştirdi.

Panel, soru-cevap bölümünün ardından teşekkür belgelerinin takdimi ile sona erdi.