Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, 7 Kasım’da konuk olduğu Habertürk TV’deki programda, ekmek fiyatına gelen zamlar ve ekmeğin kaç TL olması gerektiği ile ilgili tartışma sırasında, “Ekmek, aptal toplumların temel gıda maddesidir" demişti. Program sunucusu Afşin Yurdakul'un sözünü açmasını istemesi üzerine ise Kolivar, "Bilimsel bir şey konuşuyorum, ezbere konuşmuyorum. Türkiye’de ekmek, kişi başı tüketim 210 kilo. İsveç, Norveç, Danimarka, Japonya, İngiltere’de de 45-50 kilo. Bizim toplum ekmek ile doyduğu için böyle 20 sene başında yöneticiler duruyor” diye konuşmuştu.

TUTUKLANMASI TALEP EDİLDİ

Bu sözler üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı resen soruşturma başlatmış; Kolivar, “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak” iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Cihan Kolivar, bugün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. Savcılıkça ifadesi alınan Kolivar, tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Hakim karşısına çıkan Kolivar, tutuklandı.

“NEDEN BURADA OLDUĞUM BELLİ”

Kolivar, savcılıktan çıktığı sırada basın mensuplarının “Bir şey söyleyecek misiniz” sorusuna, “Neden burada olduğum belli” diye yanıt verdi. Kolivar, kullandığı ifadelerle ilgili bir şey söyleyip söylemeyeceğiyle ilgili soruya ise “Anlamanız lazım, benim burada olmamdan dolayı” diye konuştu.

Kolivar’ın avukatı ise müvekkili nöbetçi hakimliğe götürüldüğü sırada, “Tutuklamaya sevk edildi. Mahkeme kararını bekleyeceğiz” dedi.