İstanbul Beyoğlu’nda Ağustos ayında 10 yıldır sokaklarda yaşayan ve tiner kullanan kardeşi Serkan Dalkıran’ı aldıkları maddenin etkisiyle tiner dökerek yaktığı iddia edilen sanık Hanifi Dalkıran’ın yargılanmasına İstanbul 39. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmada tutuklu sanık Hanifi Dalkıran ile avukatları hazır bulundu. Mahkeme Başkanı, Adli Tıp Kurumu’ndan sanığın cezai ehliyetinin tam olduğuna dair raporun dosyaya eklendiğini belirtti.

ASAYİŞ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

“OLAY KASTEN ÖLDÜRME DEĞİL, TAKSİRLE YARALAMADIR”

Sanık avukatı, Adli Tıp Kurumu raporuna karşı savunmasında, “Olay, kasten öldürmeye teşebbüs değil, taksirle yaralamadır. Müşteki, kendisini yakan kişinin kardeşi olmadığını söylemiştir. Müvekkilimin tiner çektiği için olay esnasında cezai ehliyeti olmadığı kanaatindeyiz. Bu nedenle rapordaki aleyhe hususları kabul etmiyoruz. Taksirle yaralamadan cezalandırılmasını ve tahliyesini talep ediyoruz” dedi.

MÜTALAADA 20 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasında, ‘canavarca hisle kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını talep etti.

“ONU ÖLDÜRMEYİ DÜŞÜNMEM MÜMKÜN DEĞİL”

Tutuklu sanık Hanifi Dalkıran, kardeşini yakacak bir insan olmadığını söyleyerek, “Müşteki öz kardeşimdir. O benim canım ciğerim. Onu öldürmeyi düşünmem mümkün değildir. O an ikimizin de kafası güzeldi. Şişedeki tineri su zannedip döktüm. İçinde tiner olduğunu bilmiyordum” şeklinde konuştu.Sanık avukatları ise esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma hazırlamak için süre talep etti. Mahkeme, sanık avukatlarının esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheli Hanifi Dalkıran’ın elinde olan pet şişe ile kardeşi Serkan Dalkıran’ın bulunduğu binaya girdiği ve daha sonra Serkan Dalkıran’ın yanar vaziyette binadan kaldırıma çıktığı anlatıldı. Şüphelinin kardeşinin yandığı esnada elinde bulunan pet şişedeki yanıcı maddeyi başından aşağı döktükten sonra izlediğinin belirtildiği iddianamede, ‘canavarca hisle kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan hapisle cezalandırılması talep edildi.