HABER MERKEZİ

Aydın Emniyet Müdürlüğü, 15 Haziran ile 28 Haziran 2026 tarihleri arasında il genelinde yürütülen güvenlik uygulamalarına ilişkin verileri kamuoyuyla paylaştı. Açıklamaya göre ekipler, iki haftalık süreçte 54 bin 199 kişiyi sorguladı. Yapılan çalışmalar sonucunda çeşitli suçlardan arandığı belirlenen 297 kişi yakalanırken, adli mercilere sevk edilen şüphelilerden 123'ü tutuklandı.

Aynı dönemde meydana gelen 51 hırsızlık olayı da emniyet birimlerinin çalışmalarıyla aydınlatıldı.

UYUŞTURUCU VE SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

Kentte yalnızca sahadaki denetimler değil, dijital ortamda yürütülen çalışmalar da devam etti. Siber suçlarla mücadele ve sanal devriye faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen incelemelerde 137 kişi hakkında adli işlem başlatıldığı bildirildi.
İki haftalık operasyon ve uygulamalarda uyuşturucu madde ile ruhsatsız silahlara yönelik önemli miktarda ele geçirme gerçekleştirildi.

Açıklamaya göre ekipler tarafından 1.403 gram uyuşturucu madde, 474 adet sentetik ecza, 2 tabanca, 10 kurusıkı tabanca, 6 av tüfeği ve pompalı tüfek ile 93 fişek ele geçirildi.
Ele geçirilen suç unsurlarına el konulurken, ilgili şüpheliler hakkında yasal işlemlerin sürdüğü kaydedildi.

TRAFİKTE BİNLERCE ARAÇ DENETLENDİ

Trafik denetimleri kapsamında ise 54 bin 809 araç ve motosiklet sorgulandı. Yapılan kontroller sonucunda 309 araç trafikten men edilirken, trafik kurallarını ihlal ettiği belirlenen 13 bin 423 sürücüye cezai işlem uygulandı.

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ


Muhabir: Rojda Dolgun