Aydın’ın turizm bölgesi Kuşadası’nda geçtiğimiz günlerde denize deşarj edilen kanalizasyon atıkları üzerinden başlayan tartışma siyaset ve bürokrasiyi karşı karşıya getirdi. Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASKİ Genel Müdürlüğü’nün su analiz sonuçlarını kamuoyuyla paylaştığı süreçte karşılıklı açıklamalar gelmişti.

Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürü Doç. Dr. Umut Tuncer yerel yönetimleri hedef aldı. Tuncer, “Özellikle pandemi turizminde, tüm kurumlarımızla güç birliği ile özgün bir marka değeri oluşturduk. Aydın turizminin marka değerini riske atmadan, gerekli tedbirleri zamanında alarak toplam kalite yönetimi performansı sergilemek durumundayız. Ancak dün Kuşadası ilçemizdeki görüntüler hepimizi çok üzdü. Jenerik bir turizm bölgesinde yaşanmaması gereken bir olaydı. Yerel yönetimin görevi, Aydınımız turizmi için büyük bir titizlikle inşa ettiğimiz itibara zarar vermek değil, katkı sağlamaktır. Güvenli ve sağlıklı turizm performansını en üst seviyede sergiliyoruz, yerel yönetimlerden de buna eşdeğer bir performans bekliyoruz. Olayı inceliyor, takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İl Müdürü Tuncer’in açıklamalarına CHP Aydın İl Başkanlığı ve Kuşadası İlçe Başkanlığı ayrı açıklamalar yaparak yanıt verdi. İl Başkanı Ali Çankır, “Haddini bil otur yerine” derken “Senin performansını belirmeyenler sandığı gömülecek” açıklaması yaptı.

Çankır şunları söyledi: “Aydın Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ ekiplerimiz her zaman vatandaşlarımıza, halkımıza kesintisiz hizmet sağlamaktadır. Aydın ilimiz Türkiye’nin en gözde turizm merkezlerinden biridir. Halkımızın Kurban Bayramı’nda büyük ilgi gösterdiği Kuşadası ilçemizde yoğun kullanımdan dolayı oluşan arızaya 12 dakikada müdahale ederek tatile gelen tüm vatandaşlarımızın taktirini kazanmıştır. Olayın başladığı ilk andan itibaren Başkanımız Özlem Çerçioğlu tüm teknik ekip ve ekipmanlarını olay yerine yönlendirerek oluşacak sıkıntıların önüne geçmişlerdir.

Aydın Büyükşehir Belediyemiz üst düzey bir performans sergilemiştir. Kendi performansından bi haber hadsizler verilen mücadeleyi kendi küçük dünyalarında başka bir yere koymaya kalkmışlardır. Demokrasilerde siyasilerin performanslarını halk belirler. Haddini bil otur yerine. Senin performansını belirleyenler sandığa gömülecek. Yandaş kanallar, yalan kalemler verilen emek ve alın terinin altında ezilmişlerdir. Bu sabah ASKİ Genel Müdürlüğü bağımsız ve akredite olmuş bir laboratuvara aldırdığı an itibariyle deniz suyu numunesinin analiz sonuçlarına göre alınan numune deniz suyu kriterlerine uygun ve herhangi bir atık su içermemektedir. Bu analiz sonucu hadsizlere verilen en güzel cevaptır.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi birlikte ivedi olarak bölgede gerekli çalışmaları yapmaktadır. Peyzaj çalışması ve alanın çimlendirilmesini kısa sürede tamamlamıştır. Cumhuriyet Halk Partili belediyelerimiz üzerinden siyaset devşirmeye kalkan ucuz siyasetçilere, yancılarına ve uzantılarına en güzel cevap seçimlerde halkımız vermektedir”