Ülke genelinde dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu meydana gelen trafik kazalarındaki ölüm ve yaralanmaların önüne geçebilmek adına başlatılan kampanya Aydın’da da merak konusu oldu. İçişleri Bakanlığı koordinesinde başlatılan kampanya ile trafik güvenliğinin artırılması amacıyla kamuoyunda farkındalık oluşturulacak. Kampanya kapsamında Aydın İl Emniyet Müdürlüğü’nce kent genelindeki merkez noktalara ve duraklara asılan afişlere bakanlar, dönüp bir daha baktı. Pembe - lacivert zemin üzerine sadece ‘Bi hareketine bakar hayat’ yazı bulunan ve üzerinde hiç bir isim olmayan afiş ile ilgili Aydınlı vatandaşlar çeşitli yorumlarda bulundu. Şehrin her yerindeki bu afiş için tahminler yürüten vatandaşlar, uzun süre afişe bakarak anlamlar çıkarmaya çalıştı.

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri sorumluluk alanlarında bulunan ve vatandaşların yoğunlukla yaşadıkları mekanlarda afiş asarak kampanyanın daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlarken, ‘Bi Hareketine Bakar Hayat’ teması ile hazırlanan sloganın 8 Kasım Pazartesi gününden itibaren bilgilendirme, kısa videolar ile kampanyanın önümüzdeki süreçte devam etmesi bekleniyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Trafik güvenliğinin en üst seviyeye çıkarılması ve kamuoyunda farkındalık oluşturulması amacıyla başlatılan kampanya ile ilgili Aydın Valiliği’nden açıklama geldi.

İçişleri Bakanlığı koordinesinde ülke genelinde “Bi hareketine bakar hayat” temasıyla başlatılan farkındalık kampanyası, Aydın’da da devam ediyor. Kampanya kapsamında kent genelindeki birçok noktaya asılan afişler dikkat çekerken, konu ile ilgili Aydın Valiliği’nden açıklama geldi. Trafik kampanyası hakkında bilgi verilen açıklamada “İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından trafik güvenliğinin en üst noktaya taşınması için yasal/yapısal düzenlemenin yapılması, yol standartlarının yükselmesi, denetim faaliyetlerinin etkinliğinin arttırılması gibi atılan bir çok önemli adımın yanı sıra kamuoyu farkındalığının en üst noktaya taşıması amacıyla “Bi Hareketine Bakar Hayat” mottosu ana temalı trafik kampanyası hazırlanmıştır” ifadelerine yer verildi.

AYDIN HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ