AYŞE YILMAZ

ADÜ'de Ziraat Fakültesi'ne yeni dekan ADÜ'de Ziraat Fakültesi'ne yeni dekan

Cep yakan yakıt ve araç fiyatları, trafik ile otopark problemi Aydınlı vatandaşların motosiklete olan talebini artırdı. Kent trafiğine en hızlı çözümü motosiklet almakta bulan vatandaşlar, sürücü kurslarına akın etti. 

Photo 2024 04 15 12.12.12

YÖNETMELİĞE ALDANMAYIN CEZAYI YEMEYİN

Öte yandan Karayolları tarafından yayımlanan yeni yönetmeliğe göre, B sınıf ehliyetle 125 cc'ye kadar olan motorlar kullanılabilecek. Buna göre, en az 2 yıllık B sınıfı geçerli sürücü belgesine sahip olmak yeterli. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı sistemlerinin alt yapısındaki uyumsuzluktan kaynaklı, gerekli sertifikaların ortak bir havuzda görünmemesi sürücülerin cezai işlemlerle karşılaşmasına neden oluyor.



Konu hakkında önemli uyarıda bulunan Aydın Ceylan Sürücü Kursları Şirket Müdürü Mustafa Tolan, “Son aylarda B Sınıfı Sürücü Belgesi ile 125 CC kadar olan motorlar kullanılacak deniliyor. Bunun da belirli şartları var. 2 yıl sürücü belgesine sahip olan, 5 yıl sürücü belgesi geri alınmamış olan kişiler sürücü kursuna müracaat edip eğitimini alıp sınavdan başarılı olduktan sonra kullanabilecekler.

Milli eğitim bakanlığının yapmış olduğu sınavda başarılı olanlar sertifika almaya hak kazanıyor normalde bu sertifikayı sürücü belgesine işletmeden kullanamıyorlar normalde. Yeni yönetmeliğe göre bu sertifikalar kullanılabilecek ancak milli eğitim bakanlığının sisteminde görünen bilgi içişleri bakanlığın sisteminde görünmüyor. Bakanlıklar arasındaki sistemde belgeler görünmediği için sertifika ile 125 CC kadar olan motoru kullandıklarında cezai işlemle karşılaşma durumu söz konusu olabilir.

Ceylan Sürücü Kursu olarak 19 adet A Sınıfı Ehliyet için motorumuz var. Ayrıca işinde uzman 5 eğitmeniz var. Eğitmenlerimiz her bir adayımız ile birebir ilgilenerek trafiğe en güvenli şekilde çıkmalarını sağlıyor. Yinelemek gerekirse önce can güvenliğimiz için mutlaka eğitime önem verilmelidir.” dedi.

Photo 2024 04 15 12.12.08

MOTOSİKLET HER KESİMİN TERCİHİ HALİNE GELDİ

Motosiklete her kesimden vatandaşın talep gösterdiğini aktaran Tolan, can güvenliği ve güvenli bir trafik deneyimi için sürüş eğitimlerinin önemine dikkat çekti. Sürücülere uyarılarda bulunan Tolan, şöyle konuştu:  “Bahara doğru motosiklet ehliyetini alan kişi sayısı artar ancak bu yıl durum ekonomik sebeplerden kaynaklı biraz daha farklı. Nedir bu durum derseniz, yakıta gelen zamlar, kent trafiğinin sıkışıklığı ve otopark problemi en temel sebepler. Tabi burada vatandaşın araç fiyatlarının yüksek olmasından kaynaklı trafikteki en hızlı çözümü yine motosiklet oluyor.

Sürücü adaylarımıza her zaman yaptığımız uyarıyı yinelemek lazım. İki tekerlek dört tekerleğe benzemez mutlaka eğitim alınmalı ve sonra trafiğe çıkılmalıdır. Can güvenliği bakımından eğitim şart diyoruz."