HABER: TUĞBA AYDIN

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplantıları sona erdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretin 2026 yılı için net 28 bin 75 lira 50 kuruş olarak belirlendiğini bildirdi. Böylelikle asgari ücrete yüzde 27'lik artış gerçekleştirilmiş oldu. Brüt olarak 33 bin 30 TL olan asgari ücretin işverene maliyeti ise 39 bin 553 TL oldu.


“SATIN ALMA GÜCÜ ÖNEMLİ”

Ücretin açıklanması sonrası Aydın Ticaret Odası, AYESOB ve Aydın Sanayi Odası başkanları rakamı değerlendirdi. Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, açıklanan rakamın piyasa beklentileri doğrultusunda belirlendiğini belirterek, “Önemli olan işçimizin ve çalışanımızın hayatını en iyi şekilde idame ettireceği bir ücreti alabilmesi ve işverenin de bunu karşılayabilecek durumda olması. Açıklanan ve bundan sonrasında açıklanacak rakamların satın alma gücü önemli. Bu rakamla işçilerimiz çok zor geçinir ancak işverenlerimizin de zorlu süreçten geçtiği bir dönemdeyiz.” ifadelerini kullandı.

“İKİ TARAFIN DA AYAKTA KALMASI GEREKİYOR”

Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Muhammet Ali Künkcü, “İşçi ve işverenin birlikte ayakta kalması gerekiyor. Bir tarafın zorlandığı bir sistemin uzun vadede başarılı olması mümkün değildir. Bu nedenle denge ve karşılıklı anlayış şarttır” değerlendirmesinde bulundu.

“SATIN ALMA GÜCÜ ARTMALI”

Aydın Sanayi Odası (AYSO) Başkanı Gökhan Maraş, ise satın alma gücüne vurgu yaptı. Maraş, “Ücret artışlarının gerçek anlamda karşılık bulabilmesi için rakamlardan ziyade satın alma gücünün güçlenmesi büyük önem taşıyor. Enflasyonla mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi ve fiyat istikrarının sağlanması, refah artışını kalıcı hale getirecektir. Çalışanlarımızın yaşam standartlarının yükselmesi kadar, işverenlerimizin de bu süreci sürdürülebilir şekilde yönetebilmesi önemlidir.” şeklinde belirtti.

Pasaport, ehliyet, aile cüzdanı gibi belgelere zam
Pasaport, ehliyet, aile cüzdanı gibi belgelere zam
İçeriği Görüntüle

EKONOMİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Muhabir: Tuğba Aydın