Altın fiyatları yükseliyor Altın fiyatları yükseliyor

HABER: TUĞBA AYDIN

Aydın Sanayi Odası Başkanı Gökhan Maraş , Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Aydın Sanayi Odası'nda basın toplantısı düzenledi. Gökhan Maraş, oda faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgilendirmede bulundu. AYSO'nun 1089 faal üye sayısına ulaştığını ve 2024 yılı sonuna kadar 1150 üye kaydı yapmayı hedeflediklerini söyledi. Aydın'ın incir ve kestanesinin dünyanın en kaliteli ürünleri arasında yer aldığına dikkat çeken Maraş, yerel üreticilerin desteklenerek bu lezzetlerin değerinin artırılabileceğini ifade etti. 

"9. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İÇİN GİRİŞİMDE BULUNDUK"

Aydın'a 9. Organize Sanayi Bölgesi açılması için girşimlerde bulunduklarını belirten Maraş, ilin potansiyelini ortaya çıkaracak projelerin ortaya çıkartılması için istişarelere devam ettiklerini söyledi. 

"MESLEK LİSELERİ İLE ORTAK ÇALIŞACAĞIZ"

Çeşitli sosyal projelerle sektöre gençlerin kazandırılması için çalışmalar yaptıklarını aktaran Maraş, "Sosyal desteğe ihtiyacı olan birçok insan var. Bunları iş hayatına kazandırmanın yollarını arıyoruz. Metal teknolojileri mobilya ve kimya bölümlerini tercih ettikleri halde çocuklara Türk Eğitim Vakfı'ndan burs verme planımız var. Kriterimiz, sanayi sektöründe ihtyiaç olan bölümleri tercih etmeleri gerekli. Çocuklarımız ve ailelerine iyi anlatabilirsek, altın bileziği olabileceklerine inanırlarsa sanayi üretimimizi artırabileceğimize inanıyoruz.  Ülkemizde 65 milyon çalışabilecek insan sayımız var ve yarısını da kadın oluşturuyor. yaklaşık 11 milyonu aktif iş hayatında ve geri kalanı kreş problemi olduğu için evinde çocuğuna bakmak zorunda kalıyor. Biz gerekli görüşmelerimizi yapıyoruz. sabah 7- akşam 7 açılıp kapanması için  ve ulaşım sorunlarını çözmek için lokal ve yerel çözümler yapılmasının uygun olacağını düşünüyoruz. Bu şekilde kadınları iş hayatına kazandırmış oluruz diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

SANAYİCİLER VE YEREL YÖNETİMLERE KREŞ ÇAĞRISI

Kadınların iş gücüne dahil olabilmesi için çeşit kurumlar ve işletmelerle ortaklaşa çalışmalar yapmak istediklerini dile getiren Maraş, sanayiciler yerel yöneticilere çağrıda bulundu. Maraş, lokal bölgesel kreş yapımı için sanayicilerin elini taşın altına sokmaya hazır olduklarını söyledi.

EKONOMİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ


 

Editör: Tuğba Aydın